середа, 23 липня 2008 07:09

45-тонна стріла баштового крана впала на будинок

На будинок родини Співаків в Івано-Франківську на вул. Переяславській, 18 у п"ятницю впала 45-тонна стріла баштового крана з будівельного майданчика. Потерпілих немає.

Краном на проїжджій частині проводили розвантажувальні роботи.

— Мій старший брат якраз прасував сорочку в будинку, — каже мешканка пошкодженої будівлі Софія Співак, 17 років. — Він почув страшенний гуркіт і встиг вибігти на вулицю. Обличчя в нього стало біле, як крейда.

Металева конструкція повністю пошкодила дах і стелю, від удару в двох кімнатах з"явилися шпарини. Стріла обірвала електричні та телефонні лінії, без світла залишилися шість сусідніх будинків.

— Кран з"їхав із платформи сідельного тягача, — розповідає начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківська Юрій Щочкін. — Причиною аварії була помилка механіка при підключенні фаз. Чоловік своєї провини не оспорює.

До 23.00 того ж дня будівельну конструкцію підняли двома іншими кранами. На будівельному майданчику роботу проводило приватне підприємство "Свєтловський". Воно відремонтує будинок Співаків за свій кошт.

Зараз ви читаєте новину «45-тонна стріла баштового крана впала на будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути