Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 07:05

33 кілометри дроту поцупили на Тернопільщині

Майже 40 опор і понад 33 км алюмінієвого проводу недорахувалося  "Тернопільобленерго" з початку року. Підприємство зазнало збитків на суму 153 тис. грн.

— Ми тепер як спонсори злодіїв, — обурюється 62-річний Олександр Копаниця, начальник служби ліній високовольтних мереж. — Крадуть дуже багато, а ми за рік можемо відновити лише 30 тонн металевої обмотки. За п"ять років місцеві жителі вкрали втричі більше.

Копаниця каже, що серед злодіїв найпопулярніші металеві кутники на лініях 35–110 кіловольт Бучач—Полівці, Борщів—Богданівка та Хоростків—Чортків. За півроку демонтовано майже тисячу кутників загальною вагою 32 т.

— Кутник підтримує опору, без нього вона може просто впасти від сильного вітру, — продовжує енергетик. — Усі наші конструкції в аварійному стані. Вони з"єднані дротами. Упаде одна — потягне за собою сусідні. Останню опору ми аж чотири місяці відновлювали.

Міліція порушила проти крадіїв дев"ять кримінальних справ. Три з них — у Шумському районі, дві — у Бучацькому, по одній — у Гусятинському, Козівському, Лановецькому та Чортківському.

Зараз ви читаєте новину «33 кілометри дроту поцупили на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути