Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 10:31

Трьох моряків із затонулого судна "Василий" досі не знайшли

Трьох моряків із затонулого судна "Василий" досі не знайшли
Станом на ранок вівторка, 12 жовтня, доля трьох моряків із затонулого напередодні судна "Василий" залишається невідомою.

Як повідомляє прес-служба МНС України у вівторок, в кризовому залі будівлі МНС розгорнута і працює оперативна група Державної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах України.

За даними кримського МНС, залишаються незнайденими капітан судна, громадянин Росії Микола Сорокопуд 1956 р.н., 1-й помічник капітана громадянин Росії Павло Кулаєв 1978 р.н. і 2-й помічник, громадянин України Сергій Понтіан 1971 р.н.

Судно "Василий" під прапором Монголії затонуло в ніч на понеділок у районі Керченського півострова в мису Киз-Аул.

Інформація про те, що в морі зазнає лиха судно "Василий" (прапор Монголії) надійшла 11 жовтня в 05.28. За попередніми даними, в 04.38 судно подало сигнал "SOS", у цей момент воно знаходилося на вході в Керченську протоку з боку Чорного моря, в територіальних водах України.

До місця НП в район мису Киз-Аул поспішили 3 судна, що перебували ближче за всіх, 2 буксира під прапором РФ і один - під українським.

Екіпаж судна "Василий" становив 13 осіб. Загинув боцман, громадянин Росії Георгій Макаров 1962 р.н. Врятовано 2 громадян України та 7 громадян РФ. Стан моряків задовільний, разом з тим громадянка України, яка отримала травму ноги, доставлена в травматологічне відділення керченської лікарні.

Суховантаж "Василий" перевозив близько 3 тисяч тонн металобрухту і слідував з українського порту Миколаєва до грузинського порту Поті. Довжина судна складає 108,2 метри, ширина 14,8 м., осадка 5 м.
Зараз ви читаєте новину «Трьох моряків із затонулого судна "Василий" досі не знайшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути