четвер, 30 вересня 2010 01:49

Трамвай зім"яв 12 машин

Автор: фото з сайта www.atn.kharkov.ua
  На вулиці Плехановській у Харкові трамвай врізався в машини, які стояли в заторі. Він нібито вийшов у рейс із несправними гальмами
На вулиці Плехановській у Харкові трамвай врізався в машини, які стояли в заторі. Він нібито вийшов у рейс із несправними гальмами

Трамвай п"ятого маршруту в Харкові близько дев"ятої ранку 28 вересня повертався до депо. На Балашовському мосту на вул. Плехановськiй мав спуститися схилом. Попереду був затор.

— Одразу за мостом машини стояли дуже щiльно одна до одної, — розповiдає водiй синьої "мазди" Іван Мелехов. — На нас зверху, тихо так, став насуватися трамвай. Буквально за кiлька секунд почав прискорюватися — все швидше і швидше. Я почув тiльки, як метал вдаряється об метал, i всi нашi машини понесло, як по рiчцi, вниз.

Перший удар припав на сірі "жигулi" 99-ї моделi. Автiвка вiдскочила, i почала битися об iншi машини.

— Трамвай ішов тихо, як летючий голландець якийсь. Хоч би дзвiнок подав, — розводить руками власник "жигулiв" Андрiй Верченко. — Хоча який сенс? Ми ж, як заручники, — тiкати нiкуди, всi стоїмо затиснутi. 12 машин, наче якийсь металолом, зiбгало докупи.

За кермом трамвая була жiнка.

— Я заскакую до неї в кабiну. Кричу: що ти робиш? — згадує водiй Максим Закревський. — А вона сидить — повна така, білява, рокiв 50. Перелякана. Схлипує тiльки. Каже: "А в мене гальм немає. Мене на змiну випхали на несправному трамваї. Сказали, якось потихеньку будеш їхати".

Водiй "жигулiв" під час аварії забив голову. Їхати далi його машина не змогла — було зiм"ято багажник, капот, вивернуто заднi дверцята.

Олександр Мирний зі срiблястої "мазди" вибрався через люк у даху:

— Виїхав із дому як людина. А тепер — шо це? Купа лому! Гак, до якого чіпляють вагони, пробив заднi двері й розкурочив усе заднє сидiння. А якби там був пасажир?

Чоловiки годину вручну розтягали машини. Майже в усiх зiм"ятi капоти та багажники.

— Можливо, у трамвая вiдмовили гальма. Це треба перевiряти, — говорить Вiктор Нетяга з Державтоінспекції, який оформлює дорожньо-транспортну пригоду. — Поки що зрозумiло: вагоновожата не вибрала безпечну дистанцiю i тому сталося зiткнення.

Заступник директора мiськелектротрансу Олександр Укiс заперечує, що в трамвая можуть бути проблеми з гальмами:

— Там був несправний карданний вал, а не гальма. Трамвай пiдрiзали "жигулi". Вагоновожата загальмувала, але вiдстань була такою малою, що уникнути удару не вдалося.

За 3 год. автівки роз"їхалися. Для двох викликали службу евакуації "АвтоSOS".

Водiй Микола Кравченко має намір подавати до суду.

Зараз ви читаєте новину «Трамвай зім"яв 12 машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути