Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2010 11:29

У Владикавказі терорист влаштував на базарі криваве місиво (ФОТО, ВІДЕО)

В результаті теракту, що стався вранці в четвер, 9 вересня, у Владикавказі, загинули, за останніми даними, 19 осіб, включаючи терориста, 123 отримали поранення.

"У реанімаційному відділенні вночі померли чоловік і жінка. Вони знаходилися у вкрай важкому стані. У них так само, як і у більшості, були баротравми, розривні поранення м"яких тканин. Лікарі зробили все, що могли, але, на жаль, вони померли", - повідомили в Мінохоронздоров"я регіону.

Терорист-смертник на автомобілі "Волга" в четвер вранці привів в дію біля входу на центральний ринок Владикавказу бомбу, потужністю 30-40 кг в тротиловому еквіваленті, пише Інтерфакс.

За даним фактом порушена кримінальна справа за статтями 205, 105 і 222 КК РФ (терористичний акт, вбивство двох і більше осіб і незаконний обіг зброї).

Указом глави Північної Осетії Таймураза Мамсурова 10 вересня в республіці оголошено днем жалоби у зв"язку з терактом. Там будуть приспущені державні прапори і скасовані всі розважальні програми місцевого телебачення, а також інші розважальні заходи.

Як зазначив повноважний представник президента РФ в північно-кавказькому федеральному окрузі Олександр Хлопонін, у слідства вже є "виходи на людей", причетних до організації теракту у Владикавказі. Увечері стало відомо, що у справі про теракт затримано троє людей, повідомляє РИА "Новости".

Особу терориста-смертника поки що не встановлено, проте з"ясувалося, що "Волгу" напередодні теракту зупиняли для перевірки документів на трасі Назрань - Владикавказ. За словами інспекторів, водій пред"явив документи на прізвище А. А. Арчаков (за іншими даними, Арчієв). У багажнику "Волги" міліціонери виявили 40-літровий балон з пропаном. Водій пояснив, що машина працює як на бензині, так і на газі.

Як розповіло джерело газеті "Комсомольська правда", встановлено, що терорист-смертник перетнув кордон Інгушетії та Північної Осетії буквально за 20 хвилин до теракту. Як припускають слідчі, ймовірно, смертника координував спостерігач - у салоні свідки бачили двох чоловіків. Як зазначає джерело, рух по вулиці Джанаєва у зв"язку з розташованим на ній ринком односторонній і дуже повільний. У четвер машин на цій вулиці було багато, утворилася тиснява.

За словами джерела, ймовірно, що хоча терорист на великій швидкості їхав від кордону з Інгушетією, йому довелося пригальмувати у центрі Владикавказа. Затор перешкодив терористові влетіти на швидкості на територію ринку, і тоді він привів вибуховий пристрій в дію біля воріт ринку.

За даними газети "Комерсант", у цьому теракті підозрюють бойовиків з так званого екажевського джамаату. Як вважають слідчі, вибух міг стати помстою за спецоперацію, проведену в Екажево (село в Інгушетії) на початку березня цього року. Тоді було убито сім бойовиків, зокрема одного з лідерів кавказького бандпідпілля Олександра Тихомирова на прізвисько Саїд Бурятський.

Зараз ви читаєте новину «У Владикавказі терорист влаштував на базарі криваве місиво (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути