Ексклюзиви
вівторок, 07 вересня 2010 18:39

Ошукані пенсіонери штурмували Донецький міськвиконком

Ошукані пенсіонери штурмували Донецький міськвиконком
Сьогодні більше сотні людей похилого віку влаштували бійку в будівлі міськвиконкому в Донецьку.

Всі вони - обдурені вкладники семи кредитних спілок.

Пенсіонери прорвалися в хол міськради, намагалися піднятися до мера, але їх не пустила міліція.

Натиск літніх людей стримували спочатку 7 працівників міліції, а потім їм на допомогу поспіли ще 13 працівників МВС.

Одна з вкладниць, пенсіонерка Ольга Дьякова прикувала себе ланцюгом до турнікета на вході в будівлю. Жінка вимагала повернути їй вкладені 106 тисяч гривень.

"Ми не планували акцію, так званий "штурм" стався стихійно, - розповів Gazeta.ua керівник Спілки ошуканих вкладників Дмитро Верзілов. - Ми хотіли просто потрапити на прес-конференцію мера Олександра Лук"янченка, але нас не пустили, хоча збиралися пройти тільки я і ще 2 представники від постраждалих. Тоді наші пенсіонери обурилися, що влада ховається від народу й стали скандувати - "Ганьба", "Мера у відставку!".

За словами Верзілова, начальник управління зі зв"язків із громадськістю Донецької міської ради Максим Ровинський публічно назвав його "мудакам", погрожував, що посадить, якщо не відведе людей.

"Все це чули. Я відповів, що підніму половину Донецька, якщо вони нічого не зроблять для повернення вкладів. У нашій організації 1400 чоловік, а всього лише в Донецьку близько 14 тисяч осіб довірилися кредитним спілкам і втратили свої заощадження. У КС "Добробуд" наших людей обдурили на 87 млн. У КС "Слов"янський" відняли 18 млн., у КС "Регіональний" - 5 млн, у КС "Либідь" - 2 млн., у "Всеукраїнському кредитному суспільстві" - 1, 5 млн. грн., у КС "Союз пенсіонерів України" - 14,5 млн. грн. А в КС "Злата Рось" у народу вкрали $2 млн., 600 тис. євро, 20 млн. грн. По останній кредитній спілці поки лише кримінальну справу порушили, але шахраї перебувають на волі", - сказав керівник Спілки ошуканих вкладників.

У місті Харцизьку (Донецької області) теж постраждали 4030 чоловік, в Красноармійську одурені більше 200, в Горловці більше 50.

"Ми вважаємо, що правоохоронні органи та влада не достатньо роблять для повернення наших вкладів та покарання винних. Вважаємо, що міськрада не захищає людей похилого віку. Вимагаємо, щоб місцева влада звернулася у Верховну раду, а той у свою чергу подбав про створення фонду гарантування повернення вкладів. Наші люди будуть приковувати себе до мерії щодня, кожен день по декілька чоловік - ця естафета триватиме до повного повернення вкладів", - зазначив Верзілов.

У міськраді заявляють про намір притягти до відповідальності Дмитра Верзілова за безлади й несанкціонований мітинг.

Нагадаємо, нещодавно базарники штурмували Полтавську мерію. Одну жінку побили, пенсіонеру ледь не виламали руку.

Зараз ви читаєте новину «Ошукані пенсіонери штурмували Донецький міськвиконком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути