неділя, 01 серпня 2010 14:58

Миколу Мозгового поховали неподалік Леоніда Бикова

Миколу Мозгового поховали неподалік Леоніда Бикова

1 липня ополудні в Успенському соборі Печерської Лаври відспівали українського композитора директора палацу "Україна" Миколу Мозгового. Звідти траурна процесія рушила на Байковий цвинтар. Кортеж складався з кількох десятків авто, двох автобусів і двох мікроавтобусів. Його супроводжували машини "швидкої" та патруля ДАІ.

Біля воріт цвинтаря валка стояла 15 хвилин. Міліціонери з"ясовували, в якому секторі готують могилу Миколі Мозговому. Потім процесія вирушила до ділянки 49-А, що неподалік крематорію.

Труну поставили під зеленим шатром. Викопану могилу вистелили чорною тканиною, краї - червоним. Могила розташована поруч із могилою української журналістки Наталії Кондратюк та академіка Георгія Пухова. Також неподалік поховані актори Леонід Биков, Сергій Іванов, Микола Олялін, письменник Павло Глазовий, екс-міністр МВС Юрій Кравченко.

Попрощатися з Мозговим приїхали близько 200 людей. Панахиду відправляв священик Української православної церкви Московського патріархату.

О 13.30 під час погребіння музикант із Закарпаття заграв на флейті національний гімн "Ще не вмерла Україна". Потім - мелодію до пісні "Ой летіли дикі гуси" та "Пісня про рушник".

Після похорон усіх запросили на поминальний обід у палаці "Україна".

Замгендиректора палацу "Україна" Роман Стащук повідомив, що організація похорону Миколи Мозгового обійшлася приблизно в 50 тис. грн. Зокрема труна коштує 15-20 тис. грн. Додатково 10 тис. грн витратили на поминальний обід. Замовляли його з розрахунку на 200-250 людей.

"У понеділок 2 липня мають назвати ім"я нового директора палацу "Україна", - зазначив Роман Стащук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Миколу Мозгового поховали неподалік Леоніда Бикова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути