субота, 31 липня 2010 17:03

Біологи спростували думку про те, що у Чорнобильській зоні процвітає життя

Біологи спростували думку про те, що у Чорнобильській зоні процвітає життя

Американські та французькі біологи провели нове дослідження фауни в зоні навколо Чорнобильської АЕС, результати якого суперечать повідомленням про те, що там нібито процвітає життя.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Дослідники, які протягом трьох років вивчали чисельність тварин в 30-кілометровій зоні, прийшли до висновку, що радіоактивні опади, що випали там в 1986 році, все ще чинять негативний вплив.

Більш ранні дані вказували на те, що в умовах відсутності людини в цій зоні, там зросла чисельність багатьох тварин.

Нагадаємо, раніше генеральний директор ДСП Чорнобильська АЕС Ігор Грамоткін заявив, що на сьогодні Чорнобильська атомна електростанція перебуває в абсолютно безпечному стані.

"Сьогодні колектив успішно впорався з тим обсягом робіт, який стояв перед нами в 2009 році. Ми в повному обсязі забезпечили дотримання правил радіаційної безпеки, ядерної безпеки, і сьогодні наш об'єкт у безпечному стані. Це пряма заслуга уряду і особисто прем"єр-міністра", - сказав він.

Найбільша ядерна техногенна катастрофа в світі - аварія на Чорнобильській АЕС - сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Було забруднено територію площею 160 тисяч квадратних кілометрів. Постраждали північна частина України, захід Росії і Білорусь. 15 грудня 2000 станцію було зупинено.

Тим часом, Чорнобиль притягує до себе все більше туристів з усього світу. У 7 тис. мандрівників, які відвідали зону в 2009 році, цікавість виявилася сильнішим за страх радіації. Іноземці, як і туристи-співвітчизники, поступово долаючи страх перед можливими залишками радіаційного зараження, почали відвідувати Чорнобиль ще з 1990-х років. У 2002-му вийшла доповідь ООН, згідно з яким у більшості місць зони відчуження відтепер можна було залишатися без особливої шкоди для організму.

Зараз ви читаєте новину «Біологи спростували думку про те, що у Чорнобильській зоні процвітає життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути