четвер, 22 липня 2010 16:15

На Андріївському узвозі з"являться VIP-апартаменти та паркінг

На Андріївському узвозі з"являться VIP-апартаменти та паркінг

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва ресторану в комплексі з магазином з продажу товарів мистецтва і виставковим залом на Андріївському узвозі в Подільському районі столиці.

Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні секції Архітектурно-містобудівна ради.

Проект розроблено ТОВ "Планета буд" на замовлення ТОВ "Фірма "Сула".

Проектом передбачається будівництво 4-5-поверхової будівлі на земельній ділянці площею 0,0585 га на розі Андріївського спуску і Боричевого Току, біля театру "Колесо".

Планується, що в проектованій будівлі, корисною площею 2,6 тис. кв. м, розмістяться ресторан на 60 місць (площею 591 кв. м), магазин з продажу товарів мистецтва (площею 53 кв. м), виставковий зал (площею 865,5 кв. м), апартаменти для відпочинку VIP-персон (площею 380 кв. м), а також підземний механізований паркінг на 24 машиномісця (площею 314,88 кв. м). Площа забудови становитиме 532,8 кв. м.

Проектувальники ухвалили рішення фасад будівлі виконати у стилі українського модерна.

Під час розгляду проекті головуючий на секції Архітектурно-містобудівна ради Юрій Тихонович рекомендував замовнику узгодити проект з концепцією Андріївського спуску, з органами охорони архітектури (оскільки будівництво об"єкту передбачається в історичній частині столиці), із землекористувачами по сусідству, а також провести технічне обстеження можливості впливу будівництва на сусідні будівлі.

Він додав, що оскільки в будівлі передбачені апартаменти для VIP-персон, а у назві проекту це не відбито, необхідно також узгодити тип об"єкту. З урахуванням цих зауважень проект було узгоджено для подальшої роботи.

Нагадаємо, перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов ініціював реалізацію проекту з благоустрою історичних місць у Києві Вулиці старого міста.

На думку Попова, такі місця Києва, як Володимирська гірка, Андріївський узвіз, Контрактова площа, вимагають негайного благоустрою.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі з"являться VIP-апартаменти та паркінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути