Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 11:45

Через перевірки СБУ з київської мерії масово тікають чиновники

Через перевірки СБУ з київської мерії масово тікають чиновники

Служба безпеки України найближчим часом не планує затримань київських чиновників, проте після візитів силовиків до мерії вони масово йдуть у відпустки і на лікарняні. У свою чергу, правоохоронці розслідують факти передачі підставним людям земельних ділянок у столиці.

Після візиту СБУ в кабінет секретаря Київради Олеся Довгого і п'ятничного візиту слідчих до земельної комісії Київради, чекати гостей варто в управлінні містобудування і архітектури, а також у главку комунальної власності - до цих напрямів у нової влади, як неодноразово озвучував перший заступник мера Олександр Попов, пильна увага.

Чиновники і депутати, що займаються фінансовими і земельними питаннями, масово йдуть у відпустки і на лікарняні. Так, начальник управління Київради з питань землекористування Світлана Макєєва, в якої 9 липня проводили обшук, пішла у відпустку одразу після візиту бійців "Альфи" до Довгого. Голова земельної комісії Олексій Євлах також не на роботі. "У нього проблеми з серцем після давньої аварії, він лікується в клініці "Борис", - сказав депутат від Блоку Черновецького Віктор Гринюк.

Мер Леонід Черновецький вже більше тижня знаходиться за кордоном - він відлетів на приватному літаку до Швейцарії. Щоправда, на дні народженні президента він був. "Я його бачив у Віктора Федоровича, нікого з його заступників не було. Черновецький сказав, що ще буде у відпустці", - повідомив глава комітету Верховної ради з питань правосуддя Сергій Ківалов.

"Робота ведеться не проти когось конкретно, просто ця влада в Києві зробила багато поганого, потрібно навести лад", - пояснив Ківалов. Джерело в АП це підтвердило. "Зараз завдання - це усунути від влади усіх цих кумів, сватів, зятів мера. Але гучних затримань до осені, принаймні, не буде", - розповіло джерело.

П'ятничний візит правоохоронців поки завершився нічим. "Буде проведено обшук, більше ні про що сказати не можу", - заявив прес-секретар СБУ Марина Остапенко. У самій земельній комісії сказали, що всі члени комісії були допитані слідчими ще в четвер, а в п'ятницю просто вилучили деякі документи. "Ніхто не був затриманий, усе пройшло тихо і мирно". За словами Ківалова, зараз СБУ порушила справу лише по факту, конкретних підозрюваних ще немає.

Справу, нагадаємо, відкрито по статті 362 КК "Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, здійснені особою, яка має право доступу до неї". Йдеться про злом комп'ютерної системи із земельними актами. За версією слідства, земельні ділянки передавалися підставним людям.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Через перевірки СБУ з київської мерії масово тікають чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути