Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2010 01:09

Служба безпеки вилучила документи секретаря Київради

По обіді 7 липня до приміщення Київської міської адміністрації на вул. Хрещатик, 36, увійшли 15 працівників спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України. Зайшли до кабінету секретаря Київради 29-річного Олеся Довгого.

— Слідчі проводили виїмку документів у рамках кримінальної справи. Її порушено за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління. Справа не стосується особисто Довгого. Мова йде про виявлення порушень у земельній сфері, — пояснює 40-річна Марина Остапенко, прес-секретар СБУ.

Працівники мерії уточнюють, що кількома днями раніше Служба безпеки вилучала документи з приміщень комісії з питань землеуправління та містобудування.

Олеся Довгого в приміщенні не було. Приїхав за півтори години, коли його помічники вже віддавали документи "альфівцям". Кажуть, намагався вихопити папери, виникла сутичка. Через це не прийшов на засідання президії Київради, яка мала бути о 17.00.

— Казали, Олесь був наляканий. Приїзд СБУ — подія закономірна. Бо він дозволяє вносити в порядок денний земельні рішення, які не пройшли експертні висновки виконавчого органу Київзему. Інколи за них голосують без проектів рішення, — каже Наталія Новак, 54 роки, депутат Київради з Блоку Віталія Кличка.

— У такий спосіб на Довгого тиснуть, — додає Тетяна Меліхова, 53 роки, лідерка осередку Блоку Тимошенко в Київраді. — Хочуть змусити виконувати рішення Партії регіонів, або усунути з посади.

Наступного дня Олесь Довгий заперечив, що мав суперечку з "Альфою".

— Жодних вилучень із мого кабінету не було, — переконує він. — Так само і конфліктів.

Зараз ви читаєте новину «Служба безпеки вилучила документи секретаря Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути