Ексклюзиви
середа, 30 червня 2010 00:55

Суддя розстріляв тракториста

П"ять разів вистрелив із пістолета Макарова суддя Дарницького райсуду столиці 37-річний Євген Вовк у тракториста Олександра Кучу, 30 років. Влучив п"ять разів. Три кулі пройшли навиліт, одна застряла у нозі. Євген поїхав до Києва, а пораненого відвезли до реанімації.

— У п"яного судді зовсім кришу зірвало. Вирішив, що йому все дозволено. Нагло розстріляв сина, — каже 49-річна Зінаїда Куча. — А міліції сказано його рятувати. Свідків роблять винними.

27 червня у барі "VV" на околиці села Бобриця Канівського району Черкащини відпочивала компанія: Олександр Куча з дружиною Людмилою, Юрій Ходін із дружиною Аллою і Володимир Лисенко. Чоловіки випили по чарці.

— Десь у час ночі у бар зайшла пара, — згадує 27-річна Алла Ходіна. Вона працює кондуктором у місцевому автопідприємстві. — Ми їх не знали. Барменша ще сказала: "Какіє люді бєз охрани". Та жінка витягла пістолет, прокрутила на пальці: яка ще охрана треба?

Євген Вовк із дружиною Інною сіли за сусідній столик.

— За пару минут той хлопець підходить до нас, — продовжує Алла. — "Ти Саша Куча?" — питає у Сашка. — "Я". — "10 років тому ти питався ізнасілувати мою жінку. Вийдемо поговоримо". Вони вийшли. За пару хвилин я пішла надвір. Цей парєнь побачив мене і вирішив, що я Сашина жінка. Покликав і ударив у губу. Пішла кров. Потім заломав руки й почав стягувати плаття, порвав труси. Кричав, що всім покаже, як треба насілувати дєвушок. Його жінка на нас дивилася й ухмилялась. Потім з усієї сили ударив мене в око. Я потєряла сознаніє.

Алла опритомніла за кілька хвилин. Звестися допоміг чоловік. Суддя далі сварився із Кучею.

— Потім роздалися кілька хлопків, — каже Алла. — Саша впав. Ми підбігли, він успів сказати: "Переверніть мене набік". Бармен викликав "скору".

Жінка витягла пістолет, прокрутила на пальці: яка ще охрана треба?

До бару прибули "швидка" і міліція. Суддя поїхав до Києва, його дружина — у село Іваньків. Пораненого відвезли до реанімації, Аллу Ходіну та Володимира Лисенка — до міліції.

— Протримали до ранку. О шостій повезли в суд. Cуддя Катерина Штих сказала, що закривати мене не буде, бо я постраждала. Потім у комнату ворвався якийсь сивий мужик. Почав кричати: "Ти украла в судді барсетку! Ви довели нормального чоловіка до того, що він вимушений був застосувати зброю. Ми тебе затримуємо на три доби". Я розплакалася, просила взяти у мене відбитки, що я нічого не крала. Але мене повезли у міліцію, закрили у клєтці. Уночі мені стало погано, я рвала, просила визвати "скору".

Аллу відвезли до лікарні. У неї розбита губа і синець під оком. Стан Олександра — тяжкий. Він приходив до тями. Каже, і суддю Євгена Вовка, і його дружину Інну бачив уперше. Знав лише Інниного батька, той був сільським головою. "Він вистрелив уперше, коли я стояв. Решту — добивав, коли вже лежав. Вистріляв усі кулі".

Ні міліція, ні прокуратура не бачать у діях судді складу злочину. Запевняють, що той захищався.

— У залі матюкалася п"яна компанія, — каже 33-річний Сергій Ждан із Канівського райвідділу міліції. — Посварилися з суддею, який теж тут відпочивав, почалася бійка. Вовк получив удар по голові, після чого вирішив застосувати табельну зброю.

— Судді теніску порвали, — додає міліціонер Богдан Сухомудрий, який виїжджав на місце подій. — Я йому аналіз крові не проводив, але здалося, що був тверезий.

Бар "VV" розташований на горбку між Каневом і Бобрицею. Обгороджений парканом. Біля входу стоїть синій мікроавтобус. Далі у затінку — ще кілька авто. Зал невеликий. Біля барної стійки чоловік і жінка. Ліворуч угорі — телевізор. Демонструють моменти матчу Японія — Парагвай. Власник закладу Віталій Дерев"янко каже, що футболом не цікавиться, а вмикає для відвідувачів. Давати коментарі відмовляється.

— Я дав міліції розписку про нерозглашеніє, тому не можу її порушувати, — пояснює. Лише показує місце, де все відбувалося. Його засипали щебенем.

Міліціонери порушили кримінальну справу за хуліганство щодо Олександра Кучі й Володимира Лисенка. Їм загрожує до п"яти років в"язниці.

Олександр Куча з дружиною Людмилою живуть у селі Черниші. Виховують доньок 4-річну Олену й Олександру, 2 роки. Господар працює трактористом у місцевого фермера.

— Саша непогано заробляє, — говорить його матір. — Він — єдиний, кому довіряють трактор ЮМЗ. А тепер таке горе. Міліція робить його винним, а суддю рятують. Ходять і навіть врачів запугують.

Зінаїду Кучу підтримує Василь Спіжовий, дядько Олександра:

— Міліціонери відбілюють суддю, тому й закрили Аллу й Лисенка. Мордуватимуть доти, доки не підпише те, що треба. На лома підвішуватимуть. Я сам у міліції працював, методи знаю. З Аллою трохи прокололися, бо їй стало погано і довелося в лікарню класти. Бармена припугнули, він уже дав нужні свідчення.

Ніхто зі знайомих Олександра не пам"ятає його зв"язку з Інною Вовк, дружиною судді. Натомість кажуть, що її чоловік поводився у селі зверхньо.

— Стріляють з пістолєта по пляшках, — розповідає Василь Шевченко із села Іваньків. — Їм не раз казали не шутить із цим ділом.

Інна Вовк мешкає у батьківській хаті в Іванькові, за кілька кілометрів від Бобриці. У дворі ходять індики. Зустрічає біля воріт.

— Женя поїхав у Київ. Коментувати ситуацію не буду, — зачиняє хвіртку.

Євген Вовк на роботі не з"являється. У Дарницькому суді кажуть, він на лікарняному.

Зараз ви читаєте новину «Суддя розстріляв тракториста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути