Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2010 23:09

Мотоциклістам придумали подушку безпеки

Мотоциклістам придумали подушку безпеки
Компанія Alpinestars, найбільший американський виробник систем безпеки, винайшла подушку безпеки для мотоцикліста. Винахід Air Race представляє собою мотоциклетний костюм, із вбудованими повітряними подушками і спеціальної електронною начинкою.

За допомогою семи датчиків складна електроніка веде постійне спостереження за поведінкою байкера, забезпечуючи спрацьовування подушок при потребі. Коли мотоцикліст запускає двигун і починає рух, розумна система активується. Впродовж 0,8 секунди система визначає ризик зіткнення з перешкодою, і якщо він неминучий за 0,5 секунди повністю наповнює подушки захисного костюма повітрям. Через чверть хвилини костюм автоматично здувається і за допомогою GPS-навігатора повідомляє водію, у якому місці сталася аварія.

Мотоциклетний костюм Alpinestars відрізняється від автомобільних подушок тим, що він багаторазовий. У нього вшиті два компактні металеві балони, які можуть бути дозаправлені після спрацьовування. На їхнє повне заправлення потрібно не більше хвилини.

Продажі мотоциклетних костюмів, оснащених подушками безпеки, компанія Alpinestars планує розпочати до середини наступного року. У США новинка коштуватиме близько 3,5 тисячі доларів.

РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Мотоциклістам придумали подушку безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути