середа, 07 квітня 2010 08:33

До дня Перемоги у Києві відкриють квітковий годинник

 

КО "Київзеленбуд" має намір відкрити квітковий годинник на схилі вулиці Інститутської у столиці 9 травня. Упродовж року дизайн годинника змінюватиметься 4 рази, а на його оздоблення планують витратити близько 140 тисяч квітів.

Про це заявив в.о. заступника голови КМДА Ігор Добруцький, повідомляє прес-служба мерії.

Першою темою дизайну стане 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні - ескіз, розроблений "Київзеленбудом". Для створення макету ордену ВВВ з Георгіївською стрічкою будуть використовувати тую, чорнобривці, бегонії, колеус та віоли.

Для наступних втілень квіткового годинника планується висаджувати здебільшого хризантеми, що мають здатність довго цвісти.

Циферблат з римськими цифрами, а також все необхідне оснащення для підсвічення стрілок годинника та елементи декору розробляються в Інституті композиційних матеріалів.

"Минулого тижня, відвідавши цех та поспостерігавши за виконанням робіт, маю повідомити, що всі вони ведуться за графіком та будуть закінчені вчасно. Більш того, підприємство дає 20-річну гарантію на свою продукцію. Цього разу конструкція буде виготовлена із більш стійких матеріалів, а для застереження порушень відтепер використовуватимуть веб-камери", - розповів Добруцький.

Дізнаватися час по квітковому годиннику можна буде і у вечірні години, оскільки 16,5 метрова конструкція буде підсвічуватись, а замість секундної стрілки по колу циферблата спалахуватимуть сигнальні лампочки.

Перед відкриттям від тротуару до центральної частини годинника буде споруджено сходинки, а над циферблатом встановлено спеціальний місточок, аби кожен бажаючий зміг сфотографуватись на фоні квіткової композиції.

Зараз ви читаєте новину «До дня Перемоги у Києві відкриють квітковий годинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути