Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2010 16:32

Українського хакера оштрафували на півмільйона доларів

Українського хакера оштрафували на півмільйона доларів

Апеляційний суд другого округу США оштрафував українського хакера на $580 тисяч за біржову торгівлю з використанням інсайдерської інформації. Звинувачення проти хакера були висунуті американською Комісією з цінних паперів і бірж (SEC).

17 жовтня 2007 Олександр Дорожко зламав комп"ютер в мережі фінансового агентства Thomson Financial і викрав прес-реліз компанії IMS Health про фінансові показники за третій квартал 2007 року, що не призначався для розповсюдження до кінця робочого дня. Потім він використав інформацію, яка була в релізі для біржової торгівлі.

Він вклав понад 40 тисяч доларів з особистих заощаджень в опціони "пут" і зміг заробити більше $287 тисяч на їх продажу, після того як на наступний день вартість акцій IMS Health впав на 28% під впливом негативної інформації про фінансові показники компанії.

У лютому 2008 року окружний суд першої інстанції виправдав дії хакера, визнавши, що вони не підпадають під статтю про торгівлю з використанням інсайдерської інформації. Суддя постановив, що на Дорожко не був накладений фідуціарний обов"язок, який обмежує дії біржових трейдерів, і що він мав повне право здійснювати операції на біржі з використанням власних коштів. SEC опротестувала це рішення в апеляційному суді вищої інстанції, який через два роки виніс рішення не на користь хакера.

За цей час Дорожко так і не отримав зароблену ним суму, яка знаходилася під арештом. Сума призначеного хакеру штрафу включає не лише безпосередній прибуток від торгівлі опціонами, але також відсотки і судові витрати.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Українського хакера оштрафували на півмільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути