Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2010 08:40

Україні передрікають землетрус, як у Чилі та Гаїті

Україні передрікають землетрус, як у Чилі та Гаїті

Румунський інститут фізики землі повідомив про активність ділянки в Карпатах на кордоні з Україною. Вчені вважають, що це може призвести до землетрусу силою 8-9 балів за шкалою Ріхтера.

В інституті стверджують, що гірський масив на кордоні з Україною має майже таку ж активність, як у Чилі, потужний землетрус тут може статися у будь-який час.

За даними румунських фахівців, після землетрусів на Гаїті та в Чилі небезпека нависла над так званою "зоною Вранча", яка знаходиться на кордоні України і Румунії в Карпатах. Ця ділянка вже давала про себе знати в 1940, 1977, 1986 і 1990 роках.

За силою новий землетрус в "зоні Вранча" буде потужніший, ніж стихія 1977 року, тоді в Бухаресті загинули 15 тисяч людей.

"Епіцентр буде глибоко в землі, і чим глибше - тим потужнішим буде землетрус. Відчують його навіть у Москві!", - упевнений директор Румунського інституту фізики землі Георге Мермуряну.

Небезпека для України криється в її грунті. Магнітуда в 6 балів за шкалою Ріхтера на кордоні з Румунією може вилитися у вісім-дев"ять балів за дванадцятибальною шкалою, майже як на Гаїті, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Україні передрікають землетрус, як у Чилі та Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути