неділя, 29 листопада 2009 17:37

Загиблі в Афганістані українці не були військовими

Загиблі в Афганістані українці не були військовими
У Міністерстві оборони України уточнюють, що в Афганістані не виконують завдання представники Збройних сил України - військові вертолітники.

Про це йдеться в коментарі Управління прес-служби Міністерства оборони України з приводу катастрофи вертольота Мі-8 26 листопада в Афганістані, в результаті якої, за попередніми даними представників Військово-повітряних сил США, загинуло троє громадян України.

У Міноборони підкреслюють: повідомлення деяких ЗМІ, що загиблі в Афганістані є представниками Збройних сил України - військовими вертолітниками, не відповідає дійсності.

"В Афганістані у складі миротворчого персоналу виконують гуманітарні завдання десять українських військових медиків і штабні офіцери. Представників армійської авіації Збройних сил України - офіцерів, які управляють вертольотами, - в цій країні немає", - уточнив начальник Управління прес-служби Міністерства оборони України Ігор Халявинський.

Також в Міноборони висловлюють щирі співчуття у зв"язку з трагедією, але звертають увагу ЗМІ на більш уважне ставлення до формулювання подій і обставин, які пов"язані з цим.

Як повідомлялося в п"ятницю, 27 листопада, вертоліт Мі-8, на борту якого знаходилися троє громадян України, зазнав аварії в східній провінції Афганістану Логар.

За попередніми даними, вертоліт розбився через несприятливі погодні умови. Проте таліби заявили, що вертоліт був збитий бойовиками цього руху, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Загиблі в Афганістані українці не були військовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути