пʼятниця, 30 жовтня 2009 13:57

Тимошенко бере під контроль аптеки

Тимошенко бере під контроль аптеки

Кабінет міністрів визначить мінімальний набір засобів, що мають бути в кожній аптеці, і позбавлятиме аптеки ліцензій, якщо таких пакетів не буде в наявності.

Про це заявила прем"єр Юлія Тимошенко під час екстреного засідання Кабінету міністрів з приводу епідемічної ситуації в країні.

"Від сьогоднішнього дня під контроль беруться всі аптеки країни. Для кожної аптеки буде встановлений мінімальний пакет, який мусить бути в кожній аптеці, що стосується профілактичних засобів, ліків, а також медичних масок", - заявила Тимошенко.

"Крім того, в аптеках ми будемо контролювати не тільки наявність цих пакетів, але і ціни, які мусять залишитися на рівні тих, які були тиждень тому", - попередила прем"єр.

За словами Тимошенко, "якщо в якійсь аптеці не буде необхідного набору ліків, захисних засобів, а крім того профілактичних засобів, якщо буде хоча б на одну копійку підвищено вартість – у тих аптек будуть забиратися ліцензії, невідкладно".

При цьому прем"єр попередила "всіх власників аптек по всій країні" про те, що від п"ятниці уряд започатковує по всій території України цілодобовий контроль за виконанням аптеками усіх поставлених вимог.

В ЗМІ будуть постійно повідомлятися симптоми захворювання

Також Тимошенко повідомила, що "по всіх каналах телебачення, радіо, в усіх друкованих ЗМІ від сьогодні будуть офіційно постійно повідомлятися симптоми цього захворювання".

"Єдине, що мусить зробити людина – це невідкладно, коли є перші прояви симптомів, схожі на гострі респіраторні захворювання, терміново звертатися до лікарів. Невідкладно", - наголосила прем"єр.

"Бо ця хвороба стає загрозливою тільки в той момент, коли людина довго не звертається до лікаря і ця хвороба переходить у запущений стан", - пояснила вона.

Тимошенко повідомила, що на період спеціального стану всі медичні заклади, незалежно від форми власності, будуть підпорядковані Міністерству охорони здоров"я.

За словами прем"єра, уряд виділить 500 мільйонів гривень для закупівлі усіх необхідних ліків, медичних масок, апаратів штучного дихання та інших необхідних речей.

Крім того, повідомила Тимошенко, від четверга медичні маски, медикаменти та профілактичні засоби, що були закуплені раніше за кошти резервного фонду, почали розвозити по всіх лікарнях в усі регіони країни.

"У кожній області є необхідні лабораторії та системи встановлення правильних діагнозів. Все це буде під контролем нашої надзвичайної комісії та МОЗ", - попередила прем"єр.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко бере під контроль аптеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути