Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 13:12

Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу

Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу

П"ятий випадок загибелі росіянок від свинячого грипу лікарі зафіксували в Красноярську. У міністерстві охорони здоров"я краю розповіли, що загинула 39-річна жінка, яка сама лікувалася. Вона поступила до лікарні швидкої допомоги вже у важкому стані, і лікарям не вдалося її врятувати.

27 жовтня стало відомо, що троє людей померли від "свинячого грипу" в Забайкаллі, і ще один смертельний випадок був зафіксований у столиці. Поки всі жертви страшного діагнозу - жінки.

У повідомленні Міністерства охорони здоров"я підкреслюється, що у всіх випадках летального результату від грипу A/H1N1 на території Росії хворі починали лікуватися самостійно в домашніх умовах і пізно звернулися до лікаря.

У Генпрокуратурі заявили, що московські й Читинські прокурори проведуть перевірку причин смерті, а також дадуть оцінку діям медичного персоналу лікарень, де лежали загиблі.

У Красноярську, де загинула п"ята жертва грипу A/H1N1, на даний зареєстровано 399 лабораторно підтверджених випадків захворювання на "свинячий" грип, ще 51 людину госпіталізовано з підозрою на це захворювання. Загалом же по Росії це число досягло 1350 чоловік. За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенко, 600 з цих випадків було завезено. Фахівці вважають, що це тільки початок пандемії, а пік захворюваності небезпечним вірусом припаде на грудень.

За матеріалом: Regions.ru

Зараз ви читаєте новину «Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути