четвер, 22 жовтня 2009 14:53

Берлусконі ризикнув миром на Близькому Сході заради Путіна

Берлусконі ризикнув миром на Близькому Сході заради Путіна

Представники італійської опозиції звинуватили прем"єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі в тому, що він відмінив зустріч з йорданським королем Абдуллою заради відвідин приватної вечірки Володимира Путіна. Як пише газета The Times, опозиціонери вважають, що глава італійського уряду упустив шанс посприяти установленню миру на Близькому Сході і завдав образи правителеві Йорданії.

Повідомляється, що помічники Берлусконі скасували зустріч з королем, зіславшись на нездужання прем"єр-міністра, після чого той відлетів до Росії.

Італійська газета La Repubblica, на яку посилається The Times, повідомляє, що Берлусконі відвіз в подарунок Путіну вина.

Наголошується, що офіційним приводом для поїздки Берлусконі до РФ стало обговорення з Путіним спільних проектів Росії та Євросоюзу в сфері енергетики. "Росфінком" повідомляє, що робоча зустріч італійського і російського прем"єр-міністрів відбулася вранці 22 жовтня в Санкт-Петербурзі.

Як пише The Times, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що основною метою зустрічі є обговорення ділових питань. Він не виключив, що глави урядів якось відзначать день народження Путіна, якому 7 жовтня виповнилося 57 років, проте спростував інформацію про приватну вечірку, що нібито організована з цього приводу на озері Валдай.

Як повідомлялося, ця вечірка повинна була відбутися 21 жовтня.

Світові ЗМІ неодноразово писали про дружбу, що зв"язує Володимира Путіна і Сільвіо Берлусконі. Повідомлялося, зокрема, що італійський прем"єр, приїжджаючи до Москви, жив просто в Кремлі. Путін, як пишуть, так само не раз їздив в гості до Берлусконі й жив на його віллі в Сардинії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі ризикнув миром на Близькому Сході заради Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути