Ексклюзиви
середа, 30 вересня 2009 09:46

З листопада Росія розпочне виробництво ліків від свинячого грипу

З листопада Росія розпочне виробництво ліків від свинячого грипу

Випробування російських вакцин проти свинячого грипу завершаться на початку листопада, після цього почнеться їхнє промислове виробництво, повідомив в середу керівник Роспотребнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

У Росії розроблено чотири вакцини проти грипу H1N1 двох видів - "жива" й інактивована. В даний час вакцини проходять випробування, зокрема на добровольцях.

"В кінці жовтня в Іркутську і Уфі завершаться випробування двох вакцин - "живої" й інактивованої. Випробування ще двох вакцин в Москві і Санкт-Петербурзі закінчаться на початку листопада", - сказав Оніщенко.

Перший віце-прем"єр Віктор Зубков заявив напередодні, що на промислове виробництво російських вакцин проти свинячого грипу найближчим часом уряд виділить 4 млрд. рублів.

Оніщенко повідомив раніше, що масова вакцинація росіян проти грипу H1N1 почнеться в кінці цього року.

Замглави Мінздоровсоцрозвитку РФ Вероніка Скворцова у вівторок в Москві на засіданні урядової комісії з профілактики "свинячого" грипу повідомила, що щеплення проти H1N1 в Росії робитимуть у декілька етапів.

За її словами, на першому етапі вакцинація торкнеться 10 млн російських громадян - медичних працівників, студентів медичних вузів і співробітників життєво важливих галузей.

За словами Скворцової, на другому етапі щеплення проти грипу H1N1 зроблять 30 млн російських громадян, перш за все так званим групам ризику - вагітним, дітям і школярам.

"Якщо пандемія розвиватиметься, вакцинація торкнеться 70% населення країни. Всього ми зможемо вакцинувати 100 млн осіб", - сказала Скворцова.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «З листопада Росія розпочне виробництво ліків від свинячого грипу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути