Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 11:16

Черновецький зароблятиме на "котиках" (ФОТО документів)

За останній місяць мер Києва Леонід Черновецький охопив додатковою платою майже все, що є у столиці: починаючи від медичних послуг, закінчуючи похоронами. Проте, існує ще одне офіційне розпорядження Київської міськдержадміністрації про нові ініціативи столичної мерії із наповнення міського бюджету, підписане особисто Л.Черновецьким. У ньому мер столиці пропонує заробляти на платних консультаціях для тварин.

При першому прочитанні лист більше нагадує витяг із сюрреалістичного роману про тварин.

"п.2 Негайно дати пропозиції із створення моніторингової групи, яка буде контролювати дзвінки по всій Україні. Програма за телефонні дзвінки по Україні за консультації щодо котиків - 1 млрд. грн. Дайте мені кожний окремо концепцію, як ми зможемо добувати дзвінки з усієї України.

п.2 Берзіній і Панченку доповісти негайно, як вони мають намір створювати моніторингову групу типу 051 або ж все перемкнути на 051?

К.Бектурсунову - Дати рекламу по всій Україні, щоб дзвонили Берзіній платно і з"ясовували, як "котику животик вилікувати". Реклама по всій Україні, починаючи з 100 тис. міст, у всіх газетах типу РІО".

Сенс листа стає зрозумілішим, якщо нагадати, що Світлана Берзіна - директор Київського зоопарку. За словами джерел у мерії, в зоопарку існує лікувальне відділення, яке мер збирається використати як всеукраїнський центр лікування домашніх тварин. Програму експлуатації цього центру і вичавлення грошей на його базі вигадав сам мер. Він і дав йому кодову назву - "котики".

Цікаво, що йдеться вже не тільки про жителів столиці - Л.Черновецький вирішив залучити всі найбільші міста країни. За задумом мера Києва, всі жителі України, котрі потребують консультації із догляду за тваринами, повинні дзвонити на телефон довіри київської мерії "051" (з 1 лютого – 1551 – ред.), де їм дадуть платний номер ветеринарного консультанта. При цьому Л.Черновецький ставить завдання зібрати за цією "програмою" не менше 1 млрд.грн.

Але якщо цю ініціативу Київського мера ще можна якось пояснити, то ще один його лист майже не піддається поясненню. Особливо цьому сприяє достаток у тексті розділових знаків. "Всім заступникам, всім радникам вигадати оригінальні листи з усіх нагод допомоги малозабезпеченим, за платежами якимись, соціальними, наприклад, як Берзіна, негайно направити кожному, мені, наприклад, по слону. Слон Вася вітає Вас зі святом 8 березня і зичить щастя".

Між першим і другим абзацами листа немає ніяких розділових знаків. Тому незрозуміло, "Слон Вася вітає Вас зі святом 8 березня і зичить щастя" - це приклад привітання чи підпис під листом.

Пояснити, що саме малося на увазі, не можуть навіть у мерії. Можливо, якесь світло на цей лист проллє той факт, що під особистою опікою Л.Черновецького знаходиться слон у Київському зоопарку. Директор зоопарку якось зізналася, що слон - найненажерливіший у київському зоопарку - за день він з"їдає на 800 гривень. Сам мер раніше туманно повідомив з приводу своїх планів на слона: "Сьогодні в машині я подумав про те, що ми їх (тварин – ред.) будемо поздоровляти. Завтра мене привітає слон з Новим роком, побажає мені хороших снів".

Тепер тварини, які знаходяться під опікою чиновників київської мерії, будуть вітати не тільки мера, але й малозабезпечені верстви населення. А відчути любов і турботу київського мера зможуть всі жителі міст-стотисячників.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький зароблятиме на "котиках" (ФОТО документів)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути