четвер, 10 липня 2008 07:13

У Дніпрі знайшли холеру

У вівторок запорізька санепідемстанція виявила в пробах води з Дніпра холерний вібріон. Збудник хвороби знайшли в районі водної станції товариства "Запоріжкокс" біля пляжу.

— Хвороба викликана холерним вібріоном проходить у легкій формі, — кажуть в обласній санепідемстанції. — Але є велика ймовірність заразитися.

Фахівці намагаються знайти джерело забруднення.

— Найімовірніше цей вірус заніс катер, що належить водній станції "Запоріжкокс", — розповідає головний санітарний лікар області Юрій Смирнов. — Миють судно біля причалу за п"ять метрів від пляжу.

Торік подібний вірус виявили на пляжі Заводського району Запоріжжя. "ГПУ" зателефонувала до ресторану "Кавказець", розташованого на набережній.

— Люди, як купалися так і купаються, — каже адміністратор закладу Алла Маюнова, 40 років. — Їх може трохи поменшало, бо погода прохолодна, а так був би повний пляж.

Нині у річці беруть додаткові проби. Санепідемстанція обіцяє закрити для купання всі пляжі нижче від дамби Дніпровської ГЕС.

— Учора син із сім"єю ходив на пляж, — розповідає 50-річна Галина Блінова із Запоріжжя. — На вихідних і я збираюся.  У нас тут одні заводи. Живемо в ще більшій екологічній холері, ніж та, що у воді. Адаптовані, нічого не боїмося. Я все життя в Дніпрі купаюся.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпрі знайшли холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути