Ексклюзиви
пʼятниця, 15 серпня 2008 08:52

США і Польща домовилися по ПРО

США і Польща домовилися по ПРО
Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск 14 серпня заявив телеканалу TVN24, що США і Польща досягли попередньої угоди про розміщення елементів американської протиракетної оборони на території країни.

Угода передбачає розміщення в Польщі батареї зенітно-ракетних комплексів "Петріот" з 96 ракетами. До 2012 року в країні планується також розквартирувати постійний американський гарнізон у складі 110 чоловік.

Угода містить декларації про зміцнення військової співпраці двох країн і про надання американської військової допомоги Польщі у разі військової загрози з боку третіх країн.

Нагадаємо, що плани розвитку американської ПРО в східній Європі включають розміщення 10 ЗРК "Петріот" в Польщі і радара в Чехії. Як стверджує американське керівництво, система призначена для відстежування пусків балістичних ракет з території країн-ізгоїв, зокрема Ірану, і не направлена проти Росії.

8 липня США і Чехія підписали угоду про розміщення в селищі Брди в 90 км. від Праги радара.

Польща в своїх переговорах з американським керівництвом ставила декілька умов, в числі яких фінансування модернізації армії і системи ППО країни, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «США і Польща домовилися по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути