Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 13:47

Карнавал у Ріо: армії оголених дівчат і різноманітних жахів (ФОТОРЕПОРТАЖ)
12

Карнавал в Бразилії - подія, на яку мріють потрапити мільйони людей. Щороку в лютому, перед початком Великого посту, вся Бразилія, охоплена безперервним громом барабанів, що відбивають ритм запальної самби, занурюється в найбільш галасливе, яскраве і веселе свято, грандіозне шоу на планеті.

Традиційно карнавал в Бразилії починається з "офіційної частини" - символічної передачі ключів від міста мером "королю карнавалу". На чотири дні він стає повноправним господарем міста і наділяється правом видавати і відміняти будь-які закони.

Карнавал в Ріо-де-Жанейро проходить один раз на рік, в лютому, в самий розпал Бразильського літа. Починається це свято завжди в суботу і триває 4 дні та 4 ночі.

Карнавал в Ріо-де-Жанейро - це парад самби і театралізованого шоу, що проводиться на Самбадромі в центрі міста для величезної кількості глядачів, де за звання переможця борються 14 відомих шкіл. Кожна школа демонструє своє уміння протягом 80 хвилин під стукіт барабанів і спів власного гімну, розкриваючи зміст своєї вистави за допомогою костюмів і танцю. Компетентні судді оцінюють вистави кожної школи.

Карнавал в Бразилії - свято для всіх її жителів. Навіть багато місцевих знаменитостей активно беруть участь в його організації і проведенні, не соромлячись демонструвати своє напіводягнене тіло.

До цього свята тут починають готувати з дитинства. А в магазинах можна придбати карнавальний одяг для дітей, починаючи з однорічного віку.


Для служителів культу самби побудували спеціальне місце - Самбадром. Величезна вулиця імені маркіза Сапукаї - 700 метрів завдовжки і 13 шириною - віддана для парадної ходи любителів самби. Уздовж неї побудовані величезні трибуни, здатні вміщати не менше 70 000 людей.

І хоча розміщення на трибуні коштує грошей (від 300 до 1000 доларів) - знаходиться немало охочих заплатити за право безперешкодно милуватися півторагодинною програмою кожної школи.

Сама арена головного шоу року не відповідає вимогам сучасності. Побудований в 1984 році за проектом Оскара Німеєра Самбадром морально застарів і давно перестав вміщати всіх охочих. Його трибуни і головна "Авеніда", по якій пройдуть школи самби, не захищені від дощу.


Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Карнавал у Ріо: армії оголених дівчат і різноманітних жахів (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути