субота, 02 лютого 2008 17:54

Янукович готовий до коаліції з БЮТ, але не поступиться принципами

В Партії регіонів готові до переговорів щодо можливого створення коаліції з БЮТ, але не збираються поступатися своїми принципами. Про це повідомив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ПР Микола Присяжнюк.

"Ми не вважаємо, як дехто, "абсурдом" повідомлення про можливість створення такої коаліції", - сказав Присяжнюк на прес-конференції в Житомирі.

"Ви знаєте позицію Партії регіонів - ми завжди стояли чітко на позиції відкритого широкого діалогу в ім"я соціально-економічного розвитку країни. І наш лідер Віктор Янукович завжди відкрито це декларував і зараз підтвердив, що ми готові сідати за стіл переговорів ради країни, але не на умовах, які хтось нам диктуватиме", - відзначив Присяжнюк.

При цьому депутат повідомив, що ПР під час переговорів не готова йти на компроміс в питанні вступу України в НАТО та інших принципових питаннях.

"Своїми принципами, які стосуються соціально-економічного розвитку країни, ми не поступимося", - сказав голова Житомирської облорганізації ПР.

При цьому Присяжнюк сказав, що ПР готова розглядати пропозиції щодо нового формату коаліції у Верховній Раді.

Нагадаємо, 30 січня у ЗМІ з"явилася інформація про те, що прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко в інтерв"ю телеканалу "Євроньюс" не виключила можливого об"єднання БЮТ і Партії регіонів в одній коаліції.

На питання, чи може таке статися, Тимошенко нібито відповіла: "Може, але на умовах нашої команди".

В той же час, в ефірному варіанті інтерв"ю на "Євроньюс" такого питання не прозвучало. У свою чергу Партія регіонів прокоментувала слова Тимошенко, які вона сказала нібито в інтерв"ю "Євроньюс":

"Це зміна в риториці лідера БЮТ і голови уряду пояснюється не стільки готовністю переглянути підходи до формування парламентської більшості, скільки критичністю ситуації, що склалася в так званій коаліції демократичних сил. Сьогодні не треба бути обізнаним в тонкощах відносин між коаліціантами, щоб розуміти: парламентська більшість виявилася недієздатною. Тим самим підтвердилося застереження Партії регіонів, що ігнорування позиції нашої політичної сили при формуванні коаліції, а відповідно, і уряду, призведе до паралічу роботи Верховної Ради і виконавчої гілки влади", - вважає Партія регіонів.

Прес-секретар прем"єр-міністра Марина Сорока, реагуючи на цю заяву ПР, підкреслила, що в інтерв"ю Тимошенко "Євроньюс" не йшлося про факти, висловлені в заяві Партії регіонів. Заява про можливу коаліцію була зроблена, жартома, враховуючи, що вимоги, які були названі, Партія регіонів виконати не зможе, відзначила Сорока, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Янукович готовий до коаліції з БЮТ, але не поступиться принципами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути