субота, 02 лютого 2008 13:56

У столиці Чаду повстанці намагаються усунути президента країни

У столиці Чаду повстанці намагаються усунути президента країни
Повстанці в Чаді, які намагаються усунути президента країни Ідрісса Дебі, в суботу прорвалися в столицю Нджамену і прямують до президентського палацу, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на очевидця.

"Повстанці прямують в палац, вони приблизно в двох кварталах від нього. Вони виграють", - повідомив агентство по електронній пошті іноземний житель столиці з неназваного західного посольства.

Західні ЗМІ раніше в суботу повідомляли, що в околицях столиці вже чутні постріли. На північному сході від Нджамени напередодні урядові війська вступили в зіткнення з повстанцями. Мабуть, відбулися ряд безладних боїв приблизно в 50-80 кілометрах від міста, оскільки обидві сторони вже заявили про перемогу. Влада Чаду заявили, що бойовиків підтримує і озброює Судан. Уряд Судану неодноразово відкидав подібні заяви. Посольства Франції і США в Чад оголосили про підготовку до евакуації своїх громадян з країни.

Чад - колишня французька колонія в центральній Африці, що добилася незалежності в 1960 році. З 2005 року в країні відбуваються спорадичні напади повстанців проти уряду президента Ідрісса Дебі. У квітні 2006 року повстанці з Об"єднаного фронту за зміни, охочі сформувати тимчасовий уряд і провести "достовірно демократичні" вибори, штурмували столицю, але їх атаки вдалося відбити, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У столиці Чаду повстанці намагаються усунути президента країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути