Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 10:03

У Кенії невідомі застрелили опозиційного парламентарія

У Кенії в ніч з понеділка на вівторок був убитий опозиційний парламентарій від виборчого округу Ембакасі Мелітус Вері. Його застреллил двоє невідомих, коли він під"їжджав на машині до свого будинку на околиці столиці країни Найробі. Поліція заявила, що це вбивство не має політичного забарвлення, опозиція звинуватила в смерті парламентарія чинну владу країни.

Мелітус Вері належав до опозиційного Оранжевого демократичного руху, який вважає, що результати виборів, що відбулися 27 грудня минулого року, були підтасовані і вимагає публічного перерахунку голосів або повторного проведення виборів.

Офіційний представник поліції Ерік Кіраїте заявив у вівторок, що вбивство парламентарія не мало політичних мотивів і закликав усіх зберігати порядок і спокій.

Тим часом, кенійська опозиція звинуватила у вбивстві Вері уряд. Про це заявив у вівторок представник опозиційного Оранжевого демократичного руху Тоні Гачока. "Враховуючи обстановку, що склалась у країні, це вбивство наводить на підозри, – сказав Гачока. – Факти вказують на те, що до інциденту причетний уряд, який, природно, буде все заперечувати".

Спостерігачі побоюються, що після цього інциденту і без того непроста обстановка в країні може погіршати.

Нагадаємо, що криза в Кенії почалася після грудневих виборів, на яких спірну перемогу отримав глава держави Мваї Кібакі.

Опозиція впевнена, що результати підтасовані і вимагає відставки президента, публічного перерахунку голосів або повторного проведення виборів, на що влада не погоджується. Безлади, що спалахнули на цьому фоні, забрали життя понад 800 людей, ще 250 тисяч стали біженцями у власній країні.

Для сприяння врегулюванню кризи до країни прибув колишній генсек ООН Кофі Аннан, проте його зусилля поки не приносять бажаних результатів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Кенії невідомі застрелили опозиційного парламентарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути