Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2007 13:52

Лукашенко погрожує вислати посла США з Білорусі

Лукашенко погрожує вислати посла США з Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погрозив послові США в Мінську висилкою у випадку, якщо Сполучені Штати розширять санкції відносно республіки.

"Як тільки будуть введені істотні для нашої економіки санкції, то ми відреагуємо жорстоким чином у всіх напрямах: і у політиці, і в економіці, і в інших напрямах. Перший, хто буде вигнаний, - це буде посол Сполучених Штатів", - заявив О. Лукашенко журналістам в неділю.

О. Лукашенко відмітив: "Що ми американцям зробили поганого, щоб вони вводили санкції?". "Хочу американців попередити востаннє: ми дуже жорстко відреагуємо на ці санкції, вони втратять свої позиції не тільки в Білорусі", - відзначив білоруський президент.

За його словами, країна виживе і без американського долара. "Не подобається американцям - ми підемо від долара, перейдемо на євро. Але постійно нас шпиняти і робити нас дурнями в світі не вийде", - підкреслив О. Лукашенко.

Він сказав, що "їм (США) не подобається, що ми працюємо у Венесуелі". "Так хай дадуть нам працювати в Америці. Ми йдемо туди, де нас приймають", - відзначив глава республіки.

За словами О. Лукашенко, білоруська сторона "десятки разів пропонувала США співробітничати, вирішувати проблеми". "Їм не хочеться. Їм хочеться підім"яти під себе і кованим чоботом розтоптати країну і наш народ. Не вийде", - заявив О. Лукашенко.

При цьому білоруський президент призвав посла США в Мінську "займатися своїми проблемами, бо може достроково покинути свій пост в Білорусії", повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко погрожує вислати посла США з Білорусі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути