Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 12:33

У центрі Мехіко знайшли 800-річну піраміду

 Археологи виявили у центрі Мехіко ацтекську піраміду, орієнтовно датовану XII-XIII століттями. Руїни заввишки до 12 метрів розташовані у самому центрі міста - в районі Тлателолко і Площі трьох культур. Учені вважають, що дату початку колонізації ацтеками нагорій Центральної Мексики необхідно відсунути на кілька десятиліть.

За даними раніших розкопок міста Тлателолко і Теночтітлан, що нині знаходяться на території Мехіко, були засновані ацтеками одночасно -  1325 року. Знов виявлена піраміда відсовує термін заселення району як мінімум на сто з гаком років.

З примітних знахідок, сучасниць 800-річної піраміди, археологи поки згадують лише не ідентифіковану остаточно культову статую: Тлалока, бога дощу, або Тескатліпоки, бога неба і землі.

Розкопки будуть продовжені у 2008 році.

Мехіко залишається джерелом археологічних відкриттів впродовж останніх ста з гаком років. Дуже значну знахідку учені зробили навесні 2006 року, коли в районі Істапалапа виявили велику піраміду культури Теотіуакана (III-VI століття нашої ери). У серпні поточного року там же, в Істапалапі, розкопали залишки піраміди, імовірно найважливішої у Теночтітлані, відзначає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Мехіко знайшли 800-річну піраміду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути