пʼятниця, 21 грудня 2007 09:57

НУ-НС: Поведінка Путіна є образливою для України

Народний депутат Роман Зварич заявив, що останні заяви президента Росії Володимира Путіна є цинічним втручанням у внутрішні справи України, якого не дозволяла собі жодна інша держава. Причина цього – майбутні президентські вибори у РФ.

Про це повідомляє сайт блоку НУ-НС.

"Така поведінка з боку Російської Федерації є просто образливою для України", - додав депутат.

Як наголосив Роман Зварич, даючи оцінку діяльності воїнам ОУН-УПА, "потрібно усвідомлювати, що значна частина лідерів ОУН-УПА або були розстріляні німецькими фашистами, або впродовж довгих років відбували покарання в німецьких концтаборах".

"Є чимало документів, які свідчать про те, що ще далеко до того, як радянські війська почали боротися з німецькими фашистськими окупантами, зокрема після підписання пакту Молотова-Ріббентропа, ОУН-УПА вела завзяту підпільну боротьбу проти німецьких фашистів", - сказав Роман Зварич.

На його думку, слід "провести круглі столи на рівні істориків, де проаналізувати документи, які вже зараз розсекречуються СБУ".

Об"єктивний аналіз неупереджених істориків дасть можливість вийти на чисту правду, про яку, я переконаний, і зараз російський Президент знає", - переконаний Зварич.

Він також висловив думку, що головна причина активізації антиукраїнських висловлювань Володимира Путіна "полягає в тому, що зараз в Росії готуються до виборів".

"І, як це вже традиційно склалося, у такі періоди російським вождям завжди потрібно підпалювати антиукраїнські настрої, які ще, на жаль, залишилися досить активними в російському суспільстві", - додав він.

Напередодні в інтерв"ю журналу Time, який в 19 грудня, назвав російського президента Людиною року, Володимир Путін заявив, що Україна з вини США є розділеною на "прозахідну" і "проросійську".

"Чомусь Сполучені Штати вирішили, що в Україні є частина політичної еліти, яка є проамериканською, а частина є проросійською. І вирішили підтримати ту частину, яку вони вважали проамериканською, так званих "помаранчевих революціонерів" - сказав Путін.

Раніше Путін у листі Президенту України Віктору Ющенку висловив занепокоєння "своєрідним трактуванням українською стороною подій нашої спільної історії, героїзацією військових злочинців, що співробітничали з нацистами, розв"язаній у низці регіонів України "війні" з історичними пам"ятниками і похованнями радянських воїнів-визволителів, посиленням дискримінації російської мови".

Також 14 грудня МЗС Російської Федерації оприлюднило заяву "у зв"язку із антиросійськими проявами на Україні". У ній висловлюється обурення реабілітацією "фашистських прихвоснів" ОУН-УПА, нищенням російської культури в Україні та націоналістичними витівками, що їх підтримує українська влада.


За матерiалами УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «НУ-НС: Поведінка Путіна є образливою для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути