понеділок, 03 вересня 2007 17:05

Парламент відкриває чергову сесію

Парламент відкриває чергову сесію

Народні депутати від коаліції збираються відкрити сьогодні четверту сесію Верховної Ради п"ятого скликання. Учора під час погоджувальної ради вони затвердили порядок денний та розпланували роботу парламенту на два тижні вперед.

Перед початком один із "бютівців", який просив не називати його прізвища, говорить кореспондентові "ГПУ":

— Ще під питанням, чи завтра сесія відкриється...

Пояснює, що мільярдер Ринат Ахметов та його група депутатів проти цього. Інша частина "регіоналів" — за. Отож відкриття сесії залежить від того, чи домовляться між собою у Партії регіонів. Каже, що до вчорашнього вечора під питанням було проведення навіть погоджувальної ради.

До зали заходить голова Верховної Ради п"ятого скликання Олександр Мороз. Пропонує в перший день роботи розпочати процедуру внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканності високопосадовців та продовження реформи місцевого самоврядування. Крім цього, у вівторок розглянуть проект закону про скасування пільг можновладцям. Потім коментує заяви щодо нелегітимності Верховної Ради. Каже, що вона припиняє працювати з моменту присяги нового її складу та визнання результатів виборів.

Журналістів просять вийти. У цей час заходить Раїса Богатирьова, 54 роки, яку називають соратницею Ахметова. За зачиненими дверима депутати засідають понад годину. Потім по одному починають виходити.

Ринат Ахметов та його група депутатів проти цього

58-річний заступник фракції Партії регіонів Василь Кисельов говорить, що сесія буде відкрита й працюватиме. Спростовує інформацію, що частина "регіоналів" проти її відкриття.

— Сьогодні фракція Партії регіонів прийняла рішення йти на сесію, але якщо якийсь депутат з особистих міркувань не прийде — це його право, — говорить нардеп.

Богатирьова дає брифінг. Наголошує, що Верховна Рада відкриває сесію легітимно.

— Ті, у кого виникають сумніви щодо правомірності відкриття четвертої сесії та пленарного засідання, можуть звернутися до суду, — каже вона.

Також говорить, що не знає депутатів із Партії регіонів, які проти цього.

"ГПУ" запитує соціаліста Олександра Баранівського, 52 роки, як Верховна Рада може відкривати сесію, коли 151 депутат склав свої повноваження. Він відповідає, що Центральна виборча комісія не дала щодо цього відповіді.

— Вони можуть у любий момент з"явитися у залі, — каже нардеп.

Сподівається, що на завтрашнє відкриття сесії прийде частина опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Парламент відкриває чергову сесію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути