четвер, 26 червня 2008 11:37

Звільнення судна, захопленого cомалійськими піратами, обійшлося в $ 1,25 мільйона

Звільнення суховантажу "Амія Скан", захопленого сомалійськими піратами в кінці травня 2008 року, обійшлося власникові судна, голландській фірмі Reider Shipping, в 1 мільйон 250 тисяч доларів. Про це повідомляється на сайті Allafrica з посиланням на сомалійське радіо Garowe.

На борту захопленого піратами суховантажу, нагадаємо, знаходилися чотири росіяни і п"ятеро філіппінців. Влада Путленда (самопроголошена держава на сході Сомалі) планувала узяти судно штурмом, проте незабаром МЗС РФ звернувся до Сомалі з проханням не робити ніяких дій, які б загрожували безпеці полонених моряків. Пірати звільнили судно вчора, проте точна сума викупу в перших повідомленнях з місця подій не називалася.

У 2008 році сомалійські пірати захопили близько десятка суден, більшість з яких була визволена за великі викупи. Часті напади на судна біля Сомалі змусили ООН ухвалити спеціальну резолюцію по боротьбі з піратством, згідно якої іноземним військовим кораблям дозволили входити в територіальні води Сомалі для чинення збройного опору піратам, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення судна, захопленого cомалійськими піратами, обійшлося в $ 1,25 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути