Ексклюзиви
неділя, 07 вересня 2008 17:27

Звалився головний міст Чечні

У Чечні на федеральній трасі "Кавказ" в районі населеного пункту Чечен-аул звалився міст через річку Аргун. У момент падіння на ньому знаходилися дві автомашини - вантажівка і "десятка", проте вони встигли проскочити, передає в неділю "Інтерфакс". За попередніми даними, постраждалих в результаті інциденту немає.

Міст, що звалився, завдовжки 52 метри, був побудований в 1959 році. Під час бойових дій в республіці він був частково зруйнований і відновлений в 2002 році. Міст ділить на дві частини всю територію Чечні і пов"язує Дагестан з іншими республіками Північного Кавказу. Найближчий від нього міст розташований за два десятки кілометрів нижче за течією. При цьому ведуча туди дорога (з Аргуна до Грозного) зараз ремонтується, рух на ній обмежений однією смугою, повідомив начальник федерального дорожнього управління номер 174 Іса Ідігов. За його словами, напрям через Аргун всього потоку машин паралізує рух як по цьому напряму, так і в Грозному, через який доведеться направити транспорт.

Кажучи про причини обвалення, начальник управління припустив, що воно пов"язане з частим рухом через міст військових колон, у складі яких знаходиться важка бронетехніка.

За оцінками Ідігова, на відновлення моста буде потрібно не менше трьох місяців і "немалі засоби". В даний час вивчається можливість споруди тимчасовою переправу через річку. Вирішення про відновлення старого моста або будівництво нового прийме спеціальна комісія, яка почне роботу в понеділок, повідомляє РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Звалився головний міст Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути