Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 18:51

Зустріч "шістки" з ядерної проблеми Ірану скасована

Зустріч представників "шестірки" з ядерної проблеми Ірану, на якій дипломати мали намір обговорити посилення санкцій проти Ірану, не відбудеться, передає агентство Рейтер.

"Запланованої зустрічі не буде, оскільки китайська сторона заявила, що не зможе бути присутньою на ній в намічений день. Я вважаю, що це частково пов"язано з транспортними труднощами, а також з незгодою з питання про санкції", - приводить агентство слова неназваного європейського дипломата.

На початку листопада на зустрічі в Лондоні "шістка" (Великобританія, Франція, Німеччина, США, Росія та Китай) домовилася почати розробку попереднього тексту нової резолюції РБООН по посиленню санкцій відносно Тегерана. Планувалося зібратися 19 листопада, щоб обговорити доповіді керівника МАГАТЕ Мохаммеда ель-Барадєї і верховного представника Євросоюзу по зовнішній політиці і безпеці Хавьера Солани, який від імені "шістки" веде переговори з іранськими представниками.

Доповідь ель-Барадєї була представлена Раді керівників МАГАТЕ в четвер. У ній наголошувалося, що Іран "забезпечив МАГАТЕ доступ до заявлених ядерних матеріалів і надав необхідні звіти про ядерні матеріали і діяльність в атомній сфері".

Проте, в доповіді указувалося, що з початку 2006 року МАГАТЕ не отримує від Тегерана тієї інформації, яку Іран раніше надавав відповідно до додаткового протоколу до угоди про гарантії з МАГАТЕ і заходами транспарентності.

Всупереч рішенням Ради Безпеки ООН Іран не припинив діяльність по збагаченню урану, йшлося в доповіді. Відкритими залишаються головні питання, що стосуються об"ємів і природи іранської ядерної програми.

Проведення зустрічі Солани з секретарем іранського Ради безпеки заплановано на кінець листопада, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч "шістки" з ядерної проблеми Ірану скасована». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути