Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2007 10:29

Зубний протез з крапельницею придумали дантисти в Ізраїлі

Міжнародна група учених з Ізраїлю та ЄС закінчує роботу над проектом мініатюрного пристрою для дозованого введення ліків, який можна буде імплантувати в протез корінного зуба пацієнта.

За словами автора новаторської ідеї ізраїльського стоматолога Енді Вольфа, новий спосіб введення ліків має низку безперечних переваг. Річ у тому, що пацієнти, як правило, не схильні дотримуватися наказаного режиму прийому ліків, навіть якщо від цього залежить їхнє життя. Крім того, додаткові незручності хворим часто чинить необхідність приймати ліки в нічний час. Повна автоматизація процесу введення ліків у організм могла б раз і назавжди вирішити ці проблеми.

Зокрема, імплантований в зуб дозатор ліків може істотно полегшити життя хворим на діабет, вимушеним робити собі по кілька ін"єкцій інсуліну на день.

Розроблений ученими прилад під назвою IntelliDrug складається з резервуару для ліків, насосу, регулюючого клапану, мікропроцесору та батареї. Ліки прискуватимуться на внутрішню сторону щоки, де швидко всмоктуватимуться в слизову оболонку й без зволікання потраплятимуть у кров.

У даний час прототип пристрою, успішно випробуваний на свинях, дещо більший за розмірами, ніж людський зуб, проте протягом найближчих декількох місяців розробники мають намір зменшити його до прийнятних параметрів. Клінічні випробування IntelliDrug почнуть у кінці поточного року, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Зубний протез з крапельницею придумали дантисти в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути