Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2022 16:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ отримали перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000

ЗСУ отримали перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000
В Україну доставили німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

В Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Це вже шостий вид артилерії калібру 155-мм, який посилює оборону нашої країни. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"В українській артилерійській родині з'явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами", - написав він.

Міністр зазначив, що Ph2000 доєдналися до "клубу найкращих" - іншої зброї, якою українські воїни б'ють ворога. Серед неї - M777, FH70, M109, AHS Krab і Caesar.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україну прибуде бронетехніка зі Словенії

Він запевнив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний застосує німецькі гаубиці максимально ефективно на полі бою. Також він подякував українським артилеристам, які, за його словами, вже "стали всесвітньою легендою".

"Також хочу подякувати німецьким партнерам за підтримку, на збільшення якої ми продовжуємо розраховувати. Поява Ph2000 – це приклад кооперації на підтримку України", - підкреслив Резніков.

Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) - це німецька самохідна гусенична артилерійська установка калібру 155 мм. Може стріляти стандартними снарядами на відстань до 30-36 км, що перевищує показники більшості радянських гармат і гаубиць, а з використанням активно-реактивних снарядів - до 67 км.

Раніше стало відомо, що Німеччина передасть Україні 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Україна має отримати від Німеччини також 10 тис. артилерійських снарядів, 53 тис. протиповітряних снарядів, 5,8 млн патронів для стрілецької зброї, а також 5 тис. захисних шоломів, вісім мобільних систем радіозв'язку й тепловізорів, вісім розвідувальних дронів, чотири пристрої з розмінування тощо.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ отримали перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути