середа, 27 травня 2020 12:46

Зруйнований міст за добу замінили на понтонну переправу

Зруйнований міст за добу замінили на понтонну переправу
Військові 808-го понтонно-мостового полку ЗСУ зводять переправу біля зруйнованого мосту. Фото: скрин із відео ТСН

Військові інженери оперативно звели понтонну переправу через Каховське водосховище у Дніпропетровській області. Міст обвалився минулого тижня, коли на нього заїхала перевантажена фура.

Про роботу інженерних військ розповіли ТСН.

26 травня військові 808-го понтонно-мостового полку ЗСУ, що прибули на Дніпропетровщину з Одеської області, почали монтаж понтонної переправи біля зруйнованого мосту.

Роботи почали після того, як рятувальники витягли фуру та її вантаж із води.

Щоб звести понтонну переправу через Каховське водосховище, військовим знадобилося менше доби. Вони стали до роботи напередодні зранку. І як на навчаннях, чітко та злагоджено почали скидати секції понтонної переправи у воду.

"Понтонний міст складається з ланок, які послідовно між собою з'єднуються у відповідному порядку. Тим самим утворюється суцільна стрічка мосту, яка є проїжджою частиною, основою для мосту", - розповів командир понтонно-мостового полку Сергій Глущенко.

Деталі понтону доправляли до іншого берега затоки. Їх чіпляли баграми і, немов велетенський конструктор, міцно кріпили до інших частин мосту.

Максимальна вантажопідйомність новоствореного понтону - 60 т. Однак її планують обмежити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фуру, що зависла на зруйнованому мосту, не змогли зняти

Першими зведеним мостом пройшли командири батальйону, ретельно перевіряючи усі з'єднання. Далі справою опікуватимуться цивільні.

"З обох кінців мосту будуть сформовані під'їздні шляхи, встановлені світлофори інверсивного руху та підсвічування самої переправи в нічний час", - сказав голова Нікопольської райдержадміністрації Юрій Багно.

Рішення щодо реконструкції зруйнованого мосту наразі не приймають. Щоб вирішити, чи можна відновити обвалену 20-метрову ділянку, чи розбирати міст та будувати новий, чекають висновків спеціально створеної комісії. Висновки обіцяють оприлюднити протягом поточного тижня.

20 травня у селі Олексіївка поряд із Нікополем на Дніпропетровщині під вантажівкою обвалився автомобільний міст через затоку Каховського водосховища.

Центральна частина мосту впала у воду. Вантажівка зависла на уламках.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнований міст за добу замінили на понтонну переправу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути