Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 08:47

Зросла вартість житла на вторинному ринку столиці

Середня вартість житла на вторинному ринку Києва за минулий тиждень (з 28 липня по 4 серпня) зросла на 0,7% (21 дол.) - до 2 тис. 791 дол. за 1 кв. м.

Про це повідомили в консалтинговій компанії "Канзас" (м. Київ).

Як зазначається в повідомленні, підсумки минулого тижня показали, що після невеликого уповільнення, ціни на квартири в столиці знову почали зростати.

На думку аналітиків компанії, така динаміка зростання цін пов`язана з невизначеністю на первинному ринку. "Адже багато забудовників в даний час частково скоротили будівництво, тим самим повернувши споживчий попит на ринок вторинного житла. Таким чином, затребуваність "вторички" підштовхнула продавців до підвищення цін", - зазначають в консалтинговій компанії.

Експерти "Канзасу" також повідомляють, що індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Києва за минулий тиждень підвищився до 0,7%. "Таке значення індексу вартості дає підстави припускати підвищення цін на вторинну нерухомість Києва", - говориться в повідомленні.

При цьому значення індексу дохідності вторинного житла за червень ц.р. становило 2,8%.

Експерти зазначають, що дохідність вторинного київського житла в червні 2008 року була в 4 рази більше середньозваженої ставки дохідності за довгостроковими банківськими депозитами (у травні 2008 року - 11,6%), що робить вкладення коштів у нерухомість більш прибутковим.

Як повідомлялося, за даними компанії "Канзас", середня вартість житла на вторинному ринку Києва за 1-е півріччя цього року зросла на 9,7% (269 дол.) - до 2 тис. 771 дол. за 1 кв. м.

Консалтингова компанія "Канзас" займається аналізом ринку нерухомості Києва та інших великих міст України. Зараз у базі даних, на підставі якої будуються графіки індексів Києва з 2005 року, 270 тис. оголошень про продаж квартир, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Зросла вартість житла на вторинному ринку столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути