Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 09:43

Знесло водою хату і все майно: допомоги потребує сім'я з дітьми
4

В родини Бирка затопило все майно, потребують допомоги
Фото: Олександр Бирка
В родини Бирка затопило все майно, потребують допомоги
В родини Бирка затопило все майно, потребують допомоги
В родини Бирка затопило все майно, потребують допомоги

Родині Бирка із села Молога Білгород-Дністровського району на Одещині, яка постраждала від негоди, потрібна допомога.

У ніч на 4 серпня 1-й поверх їхнього будинку затопила вода, яка вирвалась з дамби із сусіднього села Семенівка. Родина втратила все майно, замість будинку – розвалини, болото і бруд.

"Ми саме робили ремонт на другому поверсі та жили на першому, – каже 28-річна Діана Бирка. - Перед цим вклали в той ремонт всі свої заощадження. Тільки зробили дах, утеплили. Всі гроші з зарплати віддавали, бо хотіли швидше закінчити. Скоро дітей до школи відправляти, а ми голі-босі та вся техніка зламалась, все поплило. Сину 9 років, піде в 5-1 клас, а доньці Єві – 6, її в перший клас треба зібрати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерч, шторм і потужна злива: фото та відео негоди в Одесі

Діти дуже злякались негоди.

"Ми не думали, що таке станеться, вдень падав дощ, потім перестав. Ввечері дивились фільм із дітьми, чоловік вийшов на вулицю, а там город, залитий водою.Тоді вона потоком текла з усіх сторін, піднімалась дуже різко. Ми з дітьми закрились у хаті на першому поверсі, який за 15 хвилин повністю затопило. У хаті було води на 2 метри, а на вулиці два із половиною. Я встигла взяти дітей, документи, плед і втекти на другий поверх. Тим часом на першому вода вже розбила вікна, все попадало. Було багато болота, намулу. Шафи, речі, все затопило. Сусіди кричали, бо не вміли плавати, тримались за колоду і чоловік пішов їх рятувати. Притягнув до нас, застрибнув, опустив їм драбину і підняв на другий поверх".

Сім'я Бирка з сусідами всю ніч спали на пінопласті. Зараз разом із дітьми переїхали до батьків до села Крутоярівка.

"Збираємось винаймати квартиру. Хочемо забрати до себе сусідку-пенсіонерку. У неї теж все затопило, а діти далеко живуть, нема кому допомогти. Збираємо допомогу, щоб відновити свій будинок".

Допомогти родині можна, перерахувавши кошти на картку 5168757326199363 Бирка Діана Вікторівна.

Упродовж вихідних в Одесі випала 2-місячна норма опадів. Рятувальники та комунальники ліквідовують наслідки негоди. Сильні зливи спричинили порушення транспортного сполучення, затоплення окремих ділянок місцевості та підтоплення домогосподарств і підвальних приміщень будинків.

Зараз ви читаєте новину «Знесло водою хату і все майно: допомоги потребує сім'я з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути