Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 08:47

Знайдено тіло вбитого талібами південнокорейського заручника

У Афганістані знайдено тіло убитого талібами одного із захоплених ними 23 південнокорейських заручників. У тілі жертви поліція нарахувала 10 вогнепальних поранень - в грудну клітку, живіт та голову. Серед полонених було 8 жінок і 5 чоловіків, всі християнські місіонери.

Труп заручника був виявлений в центральній частині країни - в провінції Газні в районі Карабаг, повідомив представник поліції Абдул Рахман. За словами представника талібів Юсуфа Ахмаді, заручник був убитий в 16:00 за місцевим часом.

Раніше в середу він заявив, що бойовики, не дочекавшись виконання вимог звільнити з в"язниць своїх прихильників, застрелили одного з полонених. За словами Ахмаді, уряд "вів нечесну гру на переговорах".

Джерело в поліції на умовах анонімності повідомило, що зі слів талібів полонений погано себе почував і не міг пересуватися, тому його і вбили. Губернатор району Карабаг повідомив, що убитий заручник був настільки хворий, що не підлягав транспортуванню в лікарню. За повідомленням телекомпанії, південнокорейські полонені, утримуються в трьох різних місцях.

Таліби оголосили новий термін ультиматуму. Вони вимагають звільнити групу взятих в полон бойовиків.

Проте, як повідомляє південнокорейське інформаційне агентство Yonhap, таліби відпустили вісім інших заручників. За цими даними, вісім звільнених доставлені на американську військову базу в Афганістані. Їх оглянуть лікарі, після чого, як очікується, вони будуть відправлені на батьківщину.

Раніше японське агентство Киодо з посиланням на джерело в уряді Афганістану повідомило, що таліби отримали від уряду країни "крупну суму грошей" за лічені хвилини до закінчення терміну ультиматуму. Тоді ж влада в Кабулі виразила готовність обміняти вісім талібів, які утримувались у в"язниці, на таке ж число заручників.

Безпосередньо перед цим представники руху "Талібан" оголосили про провал переговорів, покликаних врятувати життя 23 заручників шляхом обміну їх на таке ж число бойовиків, що сидять у в"язницях, і виведення військового контингенту Південної Кореї з Афганістану.

У зв"язку із почастішанням випадків викрадань, включаючи невдалу спробу в середу полонити данського журналіста, афганська поліція заборонила іноземцям покидати столицю Кабул без дозволу. Як повідомив в Копенгагені представник МЗС Данії Оле Неуструп, журналіст "дивом уникнув полонення" в східній провінції Афганістану Кунар і "дістався до поліцейського відділку".

В суботу бойовики вже оголошували про страту двох німецьких будівельників. Але пізніше з"ясувалося, що вони не були убиті - один з них помер в результаті серцевого нападу, і його пізніше знайшли місцеві жителі. Другою живий, але знаходиться у важкому стані - страждаючий на цукровий діабет громадянин ФРН потребує термінової медичної допомоги, і швидше за все, за словами його викрадачів, знаходиться в непритомному стані.

Південнокорейські місіонери, головним чином медсестри і вчительки, були захоплені в заручники в минулий четвер, коли вони прямували з Кабула до Кандагару. Контингент Південної Кореї в Афганістані складається з 210 чоловік - воєнлікарів та інженерів, що виконують небойову місію, яка повинна була завершитися до кінця нинішнього року, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено тіло вбитого талібами південнокорейського заручника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути