четвер, 14 червня 2007 10:09

Знайдено скелет найбільшого летючого динозавра

У Китаї знайдено скелет динозавра, що літає, - найбільшого з відомих науці. Як повідомив представник столичного Інституту палеонтології Сю Син, знахідку виявила експедиція в провінції Внутрішня Монголія.

За словами вченого, ящіра за розмірами можна порівняти з хижим тиранозавром, що сягав 8 метрів у довжину і 5 метрів у висоту. Вага викопної тварини складала приблизно 1,4 тис. кілограм. Очевидно, летючий ящір, що отримав наукову назву Gigantoraptor elrianensis, мав оперення, масивний дзьоб, а по землі пересувався на двох лапах.

Древній плазун жив близько 85 мільйонів років тому. Знайденій особині було близько 11 років, і вона не встигла вирости до своїх максимальних розмірів.

Ця знахідка спростовує припущення вчених про те, що динозаври ставали меншими, коли еволюціонували в птахів, і що чим більшими були динозаври, тим менше вони мали схожих з птахами характеристик.

Нагадаємо, учені-палеонтологи вважають, що улюбленим місцем проживання динозаврів була територія Італії. Вони нещодавно виявили на півночі країни, недалеко від міста Трентіно, сотні слідів цих тварин, що жили 190 мільйонів років потому, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено скелет найбільшого летючого динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути