четвер, 23 серпня 2007 17:13

Знайдено останки дітей імператора Миколи II

Знайдено останки дітей імператора Миколи II
 Наукові і громадські організації Катеринбургу заявляють, що знайшли останки, що імовірно належать царевичеві Алексію і великій княгині Марії - дітям останнього російського імператора Миколи II, розстріляним разом зі всією царською сім"єю у 1918 році.

"В ході пошукових робіт, що проводилися в липні-серпні 2007 року, були знайдені останки двох людей із слідами численних травм. Уральські археологи припускають, що це останки царевича Алексія і великої княжни Марії", - повідомив замначальника відділу археологічних досліджень Науково-виробничого центру по охороні і використанню пам"ятників історії і культури Свердловської області Сергій Погорєлов.

За його словами, розкопки велися в районі Старої Коптяковськой дороги силами військово-історичного клубу "Гірський щит", Науково-виробничого центру по охороні пам"ятників історії, Інституту історії і археології, Інституту екології рослин і тварин.

Місце пошуків археологами було вставлено на основі документа, який ще недавно знаходився під грифом "таємно". У ньому міститься докладний виклад розповіді Якова Юровського, що керував розстрілом царської сім"ї.

Як випливає з документа, було зроблено декілька невдалих спроб заховання останків розстріляних. Врешті-решт з 11 убитих дев"ять були облиті сірчаною кислотою для спотворення і зариті край дороги під містком з шпал в Поросенковом балці, а останки два - Цесаревича Алексія і одній з княжен - спалені на деякій відстані від основного поховання, скинуті до ями і закопані. Це було зроблено для того, щоб кількість трупів не співпадала з кількістю убитих в будинку Іпатьева. Для додаткового маскування на місці заховання останків двох чоловік знов розвели багаття, передає "Інтерфакс".
Зараз ви читаєте новину «Знайдено останки дітей імператора Миколи II ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути