Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2007 11:59

Знайдені розвалини "японської Атлантиди"

Морський геолог Масаакі Кімура говорить, що пізнав руїни міста у побережжя острова Йонагуні, на південно-західному кордоні Японії.

Загадкові скелі були знайдені в 1985 році туристами, що займалися підводним плаванням. Кімура працював десятиліттями, щоб довести: це - сліди стародавнього міста, яке могло породити легенду про землю Мю, тихоокеанський еквівалент легенди про втрачене місто атлантів.

"Судячи з конструкції і розташуванню розвалин, місто повинне було виглядати як давньоримські міста" - сказав Кімура, професор Університета Рюкю і розділ некомерційної Асоціації по вивченню морських наук і культурної спадщини. - Я бачу статую, подібну до тріумфальної арки, стоїть зліва від Колізею, і храм на горбі".

"За моїми оцінками, замок був розташований прямо в центрі міста. Також було виявлено безліч розвалин будов, схожих на храми, хоч і не таких великих, як замок".

Учений вважає, що місто було змите під час землетрусу 3 тис років тому.

Проте багато учених сперечаються з його заявою, вважаючи, що розвалини могли бути утворені природними причинами, такими як приливно-відливна і вулканічна діяльність.

Вони також говорять, що декілька артефактів, таких як глиняні горщики або зброя доводять тільки те, що люди жили серед скельних утворень. Кімура ж залишається при своїх переконаннях, пише "Погляд".

Зараз ви читаєте новину «Знайдені розвалини "японської Атлантиди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути