вівторок, 31 липня 2007 09:08

Знайдене пробите кулями тіло другого убитого талібами заручника (ФОТО)

У вівторок вранці знайдене тіло убитого напередодні талібами південнокорейського заручника - Сунг Чін. Скривавлене тіло було виявлене на лузі у селі Арізо Каллі, що за 10 км. на південь від міста Газні. Тіло зрешечене кулями і обезголовлене. Поліція оточила місце знахідки, вважаючи, що терористи могли замінувати труп, але ці побоювання не підтвердилися.

Афганський рух "Талібан" оголосив у понеділок увечері про розправу над другим з 23 узятих ними 19 липня в заручники південнокорейських християн-місіонерів. Чоловік був розстріляний після того, як закінчився черговий термін ультиматуму з вимогою до уряду звільнити з ув"язнення своїх прихильників.

"Ми кілька разів переносили крайній термін ультиматуму, але афганський уряд не звернув на це увагу", - заявив представник талібів Карі Юсуф Ахмаді. У результаті таліби близько 20:30 місцевого часу застрелили з автомата AK-47 заручника на ім"я Сунг Чін. 23 липня бойовики убили 42-річного пастора Бе Хен Гю. Його тіло знайшли з численними вогнепальними пораненнями.

Арабський супутниковий телеканал Al-Jazeera у понеділок увечері після повідомлення про розправу над другим заручником продемонстрував відеозапис з південнокорейцями. На відеозаписі було показано сім захоплених талібами жінок: загалом вони не реагують на камеру, деякі сидять і дивляться в одну крапку, інші повзучи переміщаються по темному приміщенню.

Відомо, що викрадачі розділилися на кілька груп і утримують полонених на території трьох провінцій, зокрема південної Газні. Таліби вимагають відпустити з в"язниць Афганістану ряд своїх активістів, а також вивести з країни воєнний контингент Південної Кореї. Офіційний кабул наполягає на тому, що для продовження переговорів екстремісти повинні відпустити 16 жінок, що знаходяться серед викрадених, без яких-небудь умов. Раніше таліби вже не раз продовжували термін ультиматуму, нічого не повідомляючи при цьому про долю заручників.

Це не перший випадок захоплення іноземців у Афганістані. У руках талібів як і раніше знаходиться один з двох викрадених громадян Німеччини і четверо його афганських колег. Вони були захоплені у заручники у сусідній з Газні провінції за день до інциденту з південнокорейцями. Днями знайшли тіло одного з німців із слідами вогнепальних поранень, повідомляє .NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Знайдене пробите кулями тіло другого убитого талібами заручника (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути