понеділок, 28 січня 2008 12:10

Зміна клімату значно вплине на здоров"я людства

Зміна клімату значно вплине на здоров"є людства. Щоб захистити населення Землі, потрібні серйозні заходи зі зміни дії цивілізації на навколишнє середовище. Про це повідомляє Eurekalert з посиланням на п"ятничну статтю в журналі BMJ. На думку професора Тоні МакМайкла з Австралійського національного університету, в небезпеці знаходиться навіть не стільки економіка світу, скільки стан здоров"я людей, що населяють планету.

Насамперед, мова йде про порушеннях в природі, що викликають стихійні лиха - урагани, повені, лісові пожежі, появу нових інфекцій в сприятливіших для їх розмноження середовищах, порушення родючого шару, що впливає на землеробство. Це відіб"ється на інтенсивності, області обхвату і регулярності розповсюдження багатьох звичних хвороб. За даними УООЗ (Усесвітня організація охорони здоров"я), чверть захворювань світу викликано забрудненням повітря, води, ґрунту та їжі, особливо респіраторні інфекції та хвороби кишечника. Подальше потеплення клімату зробить наслідки забруднення ще важчими і ударить, насамперед, по бідних країнах.

Американський геофізичний союз попередив в четвер, що зміни в кліматі Землі неприродні, пише ВВС News. Зміни температури, рівня моря і кількості опадів пояснюються, на погляд американців, концентрацією парникових газів, що дедалі збільшується, в атмосфері планети. Союз призвав до скорочення викидів СО2 більш ніж на 50% до 2100 року. До цих пір AGU дотримувався обережнішої точки зору. У 2003 році суспільство закликало всього лише вивчати процеси в зміні клімату Землі, щоб зрозуміти, що саме відбулося, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Зміна клімату значно вплине на здоров"я людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути