понеділок, 20 жовтня 2008 16:52

ЗМІ: На естонському телебаченні звільняють за російську мову

На Естонському державному телебаченні проходить скорочення штатів, причому звільненню підлягають в основному російськомовні співробітники.

У наказі про скорочення, мотивоване зменшенням об"єму робіт, фігурувала фраза, що при розгляді питання про залишення на роботі перевагою користуватимуться ті, "хто володіє державною мовою на рівні рідної".

Як повідомляють ЗМІ, з десяти співробітників студійного відділу звільнили вісім, семеро з них - росіяни. При цьому узяли на роботу новачка без освіти, естонця. Серед причин звільнення керівництво називає "необхідність розвитку", "нові перспективи", і те, що естонську "потрібно знати на рівні рідної, потрібно знати терміни на естонській мові".

"Але, пробачте, у нас документація часто на англійському. Крім того, якщо вже говорять про необхідність володіння естонською мовою, то чому його у нас ніхто не перевіряв? Адже в числі скорочених навіть естонські філологи", - заявила колишній старший інженер студійного відділу Вікторія Трофімова.

ЗМІ відзначають, що серед звільнених немало заслужених людей, фахівців надзвичайно високої кваліфікації, що досконально знають технічну сторону телевізійної "кухні".

Тим часом, голова правління Естонського телебачення Маргус Аллікмаа заявив: "Мої попередники боялися проводити тут якісь зміни, але хтось же винен був нарешті навести тут лад, зробити підрозділ сучаснішим", повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: На естонському телебаченні звільняють за російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути