пʼятниця, 08 грудня 2017 13:12

Живи та працюй в Україні: Служба зайнятості сьогодні проводить ярмарки вакансій у гіпермаркетах понад 30 міст країни

  Державна служба зайнятості спільно з Мінсоцполітики, національною мережею будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр К" та декоративно-будівельних гіпермаркетів "Нова лінія" проводять ярмарку вакансій
Державна служба зайнятості спільно з Мінсоцполітики, національною мережею будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр К" та декоративно-будівельних гіпермаркетів "Нова лінія" проводять ярмарку вакансій

Сьогодні, 8 грудня, Служба зайнятості та Мінсоцполітики відкрили Всеукраїнський ярмарок вакансій, який одночасно проводиться у понад 30 містах України. Для всіх бажаючих буде представлено понад 110 тис. вакансій. Захід організовано Службою зайнятості спільно з Національною мережею будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр К" та Національною мережею декоративно-будівельних гіпермаркетів "Нова лінія".

"Цей ярмарок організований у рамках соціального проекту "Живи та працюй в Україні!". Ми вкотре констатуємо, що в Україні достатньо вакансій, які потребують укомплектування кваліфікованими кадрами. У порівнянні з минулим роком кількість вакансій, станом на 7 грудня, зросла на 30,9% та становить майже 65 тисяч. Ще є 42,5 тис. вакансій з інших джерел. Загалом – понад 110 тис. вакансій. Це свідчить про те, що робота в Україні є. Саме тому Службою зайнятості докладається максимум зусиль, аби зупинити відтік кадрів, зокрема через проведення інформаційних кампаній", – зазначив в. о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

За його словами, відкриття ярмарку вакансій у мережі "Епіцентр К" є підтвердженням плідної співпраці великого бізнесу із державою. "Епіцентр К" має понад 60 гіпермаркетів по всій Україні, які щоденно відвідує велика кількість людей, зокрема тих, які мають робітничі спеціальності. Тому, як зазначив Ярошенко, сьогоднішній Всеукраїнський ярмарок вакансій має допомогти знайти роботу багатьом українцям.

"Ярмарок вакансій – це шанс для кожного знайти стабільну роботу, а для роботодавців – підібрати фахівців. Зокрема, в 2017 році працевлаштовано більше 1000 робітників. У порівнянні з минулорічними показниками ця динаміка стрімко зростає, адже "Епіцентр" постійно створює нові робочі місця і дбає про гідні умови праці" – наголосив заступник генерального директора ТОВ "Епіцентр К" Володимир Гончаров.

Минулого року Служба зайнятості проводила ярмарок вакансій на станціях столичного метрополітену Дарниця та Майдан Незалежності, тоді близько 1500 осіб отримали запрошення на працевлаштування. Крім того, минулоріч Служба зайнятості проводила ярмарок вакансій на столичному вокзалі, на вокзалах у Одесі та Харкові, а також на найбільших автовокзалах країни.

Протягом січня-листопада 2017 року послугами державної служби зайнятості скористалося більше 1 млн безробітних громадян.

Станом на 7 грудня 2017 року кількість зареєстрованих у ДСЗ безробітних становила 312,2 тис. осіб (станом на 7 грудня 2016 р. – 345,4 тис. осіб), з них отримували допомогу по безробіттю 234,4 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Живи та працюй в Україні: Служба зайнятості сьогодні проводить ярмарки вакансій у гіпермаркетах понад 30 міст країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути