Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 10:51

Зіткнення біля суду в Мітровіце переросло в масові безлади

Безлади, що почалися 17 березня у приміщенні суду ООН у косовській Мітровіце, перекинулися і на інші частини міста, повідомляє B-92. У місті продовжуються зіткнення між сербами і співробітниками поліції ООН, а також представниками миротворчого контингенту НАТО. Учасники безладів закидають своїх супротивників камінням і петардами, підпалюють їх машини.

Нагадаємо, що вранці 17 березня поліція ООН узяла штурмом будівлю суду, зайняту сербами кілька днів тому. При цьому було затримано 53 особи, причетні до захоплення об"єкту.

За інформацією агентства, вони не чинили опору. Проте серби (за одними даними, кілька сотень осіб, за іншими - кілька тисяч), що зібралися у будівлі, стали закидати поліцейських каменями. Поліція у відповідь застосувала сльозоточивий газ.

Серби блокували дві машини з тих, в яких перевозили затриманих. Таким чином було звільнено близько 20 осіб.

Кількість потерпілих поки що невідома. Раніше повідомлялося, що у ході зіткнень постраждали кілька осіб - як протестуючі, так і поліцейські - отримали травми. За даними AFP, троє поліцейських ООН і двоє миротворців були поранені при штурмі приміщення суду.

Нагадаємо, що з середини лютого, коли край Косово проголосив незалежність від Сербії, у Мітровіце відбулося кілька великих зіткнень між представниками сербського населення і місцевою поліцією, а також поліцією ООН, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Зіткнення біля суду в Мітровіце переросло в масові безлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути