Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2018 11:34

Жителі "замерзаючих міст" запросили віце-прем'єра Зубка в гості

Близько мільйона громадян України, що залишились без тепла запрошують міністра ЖКГ – Геннадія Зубка відвідати їхні міста та наочно переконатись у критичності ситуації.

Про це повідомила популярна група "Самые резонансные новости" на своїй сторінці у Фейсбуці.

  Скріншот з фейсбук-сторінки групи "Самые резонансные новости"
Скріншот з фейсбук-сторінки групи "Самые резонансные новости"

Пост за кілька годин набрав майже 1000 лайків та багато коментарів небайдужих громадян.

Проте Геннадій Зубко вважає, що після проведеної ним реформи децентралізації - він немає ніякого відношення до провалу опалювального сезону та закликає звертатись до місцевих органів влади або прокуратури.

Коли саме буде відновлено опалення – поки що незрозуміло.

Нагадаємо, наразі Кривий Ріг, Херсон, Сміла (Черкаська область), Шепетівка (Хмельницька область) та п'ять міст Луганської області залишаються відключеними від опалення. Без тепла залишились як житлові будинки, так і лікарні, школи та інші комунальні заклади. В багатьох містах вже введено надзвичайний стан.

Як повідомляє один із редакторів групи "Самые резонансные новости", який перебуває в Смілі, жителі міста наразі знаходяться у відчаї та наполегливо запрошують віце-прем'єра Геннадія Зубка до себе "в гості", щоб він наочно переконався у критичності ситуації та втрутився у процес її вирішення.

"Зубко вважає, що не несе ніякої відповідальності за провал опалювального сезону, тому що тепер це повністю компетенція місцевого самоврядування. Але переписати в законодавстві відповідальність із одного органу на інший – це не децентралізація, а вчасне "умивання рук" від незручної для політика історії. В містах введено надзвичайний стан, перестали оперувати людей, а важкохворих направили додому, дітей відпустили на дострокові канікули. Фактично місто припинило життя. Я розумію, що це політика, але враховуючи критичність ситуації – Зубко мав би почути людей, втрутитись та якось допомогти їм".

У свою чергу, коли саме вдасться відновити опалення поки залишається незрозумілим, оскільки керівництво Мінрегіонбуду відмовляється втручатись у ситуацію, а місцеві органи влади не мають достатніх коштів для закупівлі газу у НАК "Нафтогаз".

Зараз ви читаєте новину «Жителі "замерзаючих міст" запросили віце-прем'єра Зубка в гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути